NSMBL
NSMBL Gezondheid 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Een dokter laat in deze TikTok-video zien wat er gebeurt als je je navel niet wast

Heb jij je ooit afgevraagd wat er gebeurd als je je navel niet wast? Nee? Nou, denk daar maar eens heel goed over na. Navel-hygiëne is namelijk erg belangrijk. Dokter Karan Raj heeft een TikTok-video gemaakt met een hele duidelijke uitleg over het belang van deze schoonmaaksessies.

Heb je een zwakke maag? Denk dan goed na of je deze video wil zien.

Je navel wassen

Dokter Raj’s video begint met een clip van een andere TikTokker, genaamd @crinc_3. In deze video laat hij zien wat er allemaal in de navel van zijn partner zit. Hij vertelt: “My partner told me they’d never cleaned their belly button because it hurt. So I cleaned it.”

In de video zien we dat de TikTokker de navel probeert schoon te maken met een pincet. Eerst komt er allemaal vuil uit, maar na verloop van tijd komt hij iets heel anders tegen: een soort enorme mee-eter. Bah.

Bekijk de video (op eigen risico) hieronder:

@crinc_3

Found a huge blackhead in my partners bellybutton!😳 #oddlysatisfying #blackheadsremoval #ingrownhairremoval #satisfyingextractions #blackhead #gross

♬ I’m Coming Out – Diana Ross

Dokter Raj geeft uitleg

Veel volgers zijn lichtelijk getraumatiseerd door deze ontdekking en dokter Raj legt dan ook uit hoe dit komt. Alle holtes in het menselijk lichaam vullen zich met dode huidcellen, zweet, oliën, stof en bacteriën. Als je deze holte niet regelmatig wast dan verzamelen al deze ‘stoffen’ zich en wordt het hard. Dit wordt ook wel een navelsteen genoemd. Meestal is ‘ie zwart, maar het kan ook een lichtbruine kleur hebben. Het ligt er ook aan wat voor navel je hebt. Sommige mensen hebben een diepe navel en die zullen hem iets vaker moeten schoonmaken.

Veel volgers van Dokter Raj reageren bezorgd op zijn video: “I didn’t have a fear until now” en een andere TikTokker reageerde: “Not me cleaning my belly button straight after watching this.”

Belangrijk: hoe maak je ‘m dan schoon?!

Het enige wat je nodig hebt is een washandje, warm water en milde zeep. Gebruik het washandje je navel schoon te maken. Spoel alles met warm water en droog jezelf af met een handdoek.

Dit artikel werd eerder geschreven door onze collega op NSMBL. 

Disclaimer: Wij zijn een informatief platform en onze redacteuren hebben geen medische achtergrond. Ondanks dat wij schrijven over gezondheidsklachten en aandoeningen (gebaseerd op wetenschappelijke bronnen), kunnen wij geen adviezen geven met betrekking tot de gezondheid van onze lezers. Dus heb je vragen over je eigen gezondheid of die van je kind? Raadpleeg dan altijd de huisarts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een dokter laat in deze TikTok-video zien wat er gebeurt als je je navel niet wast
Sluiten