Een exclusief liedje voor kersverse moeders

Vandaag verschijnt de single ‘Er wordt een moeder geboren’ van vriendin Madelijne Kool. Met haar altijd aanstekelijke enthousiasme huppelde ze mijn mailbox binnen met een vraag…

Madelijne Kool verbaasde mij een aantal jaren geleden met haar switch in carrière. Van verdienstelijke reclamemaakster kondigde ze aan haar hart te volgen en tevens haar passie voor zingen en cabaret op te schalen naar een professioneel niveau. Ze werd finalist bij het Utrechts Cabaret Festival.

Moeder voor moeders

Zelf is ze moeder van vier dochters en nu schreef ze dan dit mooie nummer ‘Er wordt een moeder geboren’ vanuit haar hart. Ze kreeg Cordaid Memisa enthousiast om er iets bijzonders mee te doen. Het nummer is een ode aan het moederschap. John Ewbank componeerde de muziek. De gehele downloadopbrengst wordt door Madelijne en John ter beschikking gesteld aan Cordaid Memisa, de organisatie die strijdt tegen de moedersterfte in ontwikkelingslanden. En mij maakte ze enthousiast met haar mailtje wat ik ervan vondt.

‘Ze doen er alles aan om vrouwen veiliger te laten bevallen en het is prachtig om daar met dit liedje een bijdrage aan te leveren’ – Madelijne

Downloaden

80.000 aanstaande moeders in Nederland krijgen vanaf begin mei het liedje cadeau van Cordaid Memisa. In samenwerking met de Blije Doos kan het liedje gratis gedownload worden via Helpmama.nl. Wie niet zwanger is, kan het liedje tegen betaling downloaden via Helpmama.nl of iTunes. De gehele opbrengst gaat naar Cordaid Memisa. Elke download steunt zo de strijd tegen moedersterfte.

‘Hier denk je als aanstaande moeder: ‘kan ik dit wel?’ In Afrika is het: ‘overleef ik dit wel?’ – Madelijne

Luister hier naar een deel van het liedje. En koop ‘m.

Reageer op artikel:
Een exclusief liedje voor kersverse moeders
Sluiten