Nienke Magnin
Nienke Magnin Kids 18 jan 2017

Een fairy garden: blijer kan je je dochter niet maken

Heeft je dochter een levendige verbeelding? Vindt ze het heerlijk om zich onder te dompelen in een droomwereld vol wonderen en bijzondere geheimpjes? Dan is een echte feeëntuin, fairy garden vast iets voor haar (of hem natuurlijk).

Zie je dat deurtje, daar in die boom? Waar leidt het naartoe? Woont daar een fee of misschien zelfs wel twee? En zie je dat paadje? Het is maar piepklein. Steentje voor steentje perfect in een rij. En kijk daar, die stoeltjes van twijgen, met kussentjes van mos, wie zou daarop zitten? Wie woont er toch in dat snoezige dorpje in het bos?

Sinds we in Engeland wonen, komen we overal feeëntuintjes tegen. In kasteeltuinen, in bossen en zelfs in de tuinen van kinderen uit de klas. Soms alleen maar een paadje van kiezelstenen dat naar een deurtje in een oude boom leidt, met een piepklein brievenbusje ernaast. Soms hele dorpen met miniscule speeltuintjes, hangmatten, waslijntjes vol feeënjurken, paddenstoeltjes en een wirwar aan weggetjes met de schattigste lantaarnpaaltjes van eikelhoedjes langs de kant. Mijn dochters en zelfs mijn zoon vinden het prachtig. Uren kunnen ze op een kleedje naast een dergelijke feeëntuin zitten en hun verbeelding hun gang laten gaan.

Zien ze daar Willow, de bosfee, die in dat stoere boomhuisje woont en voorzichtig van haar touwladdertje stapt om bosaardbeitjes te plukken? En liggen er regendruppels op de bladeren? Dan moet Dawn in de buurt zijn. De ochtendfee, die de dauw van de bladeren verzamelt en naar de regenton van boombast brengt. Sunbeam kleurt zomaar een regenboog hoog in de lucht en de Fairy Queen met haar toverstaf ziet erop toe dat alles goed verloopt.

Laatst vroeg een moeder van een meisje uit mijn dochters’ klas of ik wilde dat ze een ‘fairy garden’ in onze tuin maakte. ‘Geen probleem hoor, heb ik zo gedaan’, voegde ze er vriendelijk aan toe. En als zij het ‘even snel’ kan, dan moet iedereen dat toch kunnen? Het is niet alleen een heerlijk klusproject, waarvoor je nauwelijks buitenruimte nodig hebt (het kan ook prima in een grote plantenpot), het is bovendien veel leuker (en gezonder) dan opnieuw een aflevering van ‘Ben and Holly’s kleine koninkrijk’.

Maar hoe maak je nu je eigen ‘Fairy garden’? Daarvoor heb ik me natuurlijk ook even laten informeren door Pinterest, die met de meest machtige ideeën komt. Duidelijk is dat je met twijgjes, kiezelsteentjes, kleine stukjes stof, takjes en touw al een heel eind komt. Maar je kunt ook een kit kopen op Etsy en daarmee aan de slag gaan. The Magiconions is een website vol fairy gardens en hoe je ze maakt, een aanrader.

En zo maak je je eigen Fairy Garden

Hieronder volgen wat foto’s met prachtige ideetjes voor meubeltjes, weggetjes, deurtjes en zelfs lichtjes. Bijna alles is bruikbaar voor een prachtig feeëndorpje, gewoon onder die oude wilgenboom in je eigen tuin of zelfs in dat hoekje van het balkon. En als je je dochter nu vanavond alvast vertelt dat Tinker Bell binnenkort in jullie tuin komt wonen, heb je meteen al een piepklein stokje achter een piepklein deurtje om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Succes!

Hoofdbeeld: Magiconions

Reageer op artikel:
Een fairy garden: blijer kan je je dochter niet maken
Sluiten