Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 17 jan 2017

Een hekel aan het huishouden? Niet als je weet hoeveel calorieën je ermee verbrandt!

Stofzuigen, dweilen, ramen lappen, bedden afhalen en het bed opmaken. Het kost bákken energie. Letterlijk en figuurlijk. Want wist je dat je er heel wat calorieën mee verbrandt? Zo verlies je met een half uurtje dweilen net zo veel calorieën als er in een glas frisdrank zitten. Kijk dat is nou net dé motivatie die je nodig had.

Een rondje rennen of deelnemen aan een intensieve spinning class is het moment waarop de calorieën je lichaam uit druipen. Dat zou je denken tenminste. Lucky you! Simpele huishoudelijke klussen zijn namelijk ook echte calorieverbranders. Plentific zocht voor je uit hoeveel calorieën je verbrandt met de meest gangbare huishoudelijke werkzaamheden (gebaseerd op een persoon met het lichaamsgewicht van 68 kilo).

Schoonmaken en andere basics

Tijdens lichte, basic schoonmaakklussen zoals het ophangen van de was of de boel thuis afstoffen, verbrand je zo’n 171 calorieën per uur. Voeg daar nog wat extra werkzaamheden zoals stofzuigen aan toe en je bent echt lekker bezig. Kun je jezelf daarna belonen met een lekker stuk chocolade, haha!

Vegen

Grote tuin? Pak dan eens de bezem en veeg het tuinpad van voor tot achter aan. Daarmee verbrand je namelijk zo’n 269 calorieën. Evenveel als een half uur stevige cardio! Met dertig minuten vegen heb je al een glas cola verbrand. Hoppa!

LEES OOK: Is jouw partner een ramp in het huishouden? Stuur hem naar Groom Academy

Meubels verschuiven

Zie je ‘m al voor je, dat verwarde gezicht van je partner als je tijdens een bui van opruimwoede de hele kamer anders in hebt gedeeld? Laat hem maar lekker kijken, want naast dat je huis er opeens weer stukken leuker uit ziet, heb je toch ook maar mooi minstens 408 calorieën verbrand. Ter vergelijking: dat is even veel als vijftig minuten tennissen. Bam!

Tuinieren

Ben je gezegend met een fijne tuin, dan hoef je niet verder dan de schutting om aan vetverbranding te doen. Trek die handschoenen en laarzen maar aan, snuif de frisse lucht op, en begin aan een potje tuinieren. Hark bladeren uit de tuin, verwijder onkruid, of maak het pad sneeuwvrij en verbrand zo’n 339 calorieën. Heb je ook nog even het gras gemaaid? Maak daar dan maar 376 calorieën van.

Verven

Heb je het goede voornemen om de woonkamer of de gang eens even nieuw leven in te blazen, maar ben je er nog niet aan toe gekomen? Misschien geeft het feit dat je er 306 calorieën mee verbrandt je het laatste zetje. Ga je voor een grote ruimte? Dan kom je zo op 1.200 calorieën. Evenveel als er in twee porties Big Mac zitten.

Zijn vrouwen echt beter in het huishouden dan mannen? Zo zit het!

Plentific

Reageer op artikel:
Een hekel aan het huishouden? Niet als je weet hoeveel calorieën je ermee verbrandt!
Sluiten