Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 5 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Een hondenverzekering afsluiten voor je trouwe viervoeter: alles wat je moet weten

Zit je er over na te denken om een hondenverzekering af te sluiten voor je hond? Grote kans dat je dan nog wat vragen hebt. Waarom zou je ervoor kiezen, en wat voor hondenverzekering past dan het beste bij jou?

Wij geven antwoord op deze vragen. Hier lees je alles over een hondenverzekering:

Wat is een hondenverzekering?

Als je ervoor kiest om een verzekering voor je hond af te sluiten, ben je gedekt tegen dierenartskosten als je viervoeter ziek wordt. Zo hoef je nooit te kiezen tussen je huisdier of je eigen financiële situatie. Een bezoek aan de dierenarts is niet goedkoop en je wil natuurlijk ten alle tijden je hond de medische zorg kunnen geven die hij nodig heeft.

Wanneer het beste moment?

Als je besluit je hond te verzekeren, kun je dat het beste op een jonge leeftijd doen. Over het algemeen is dan de maandelijkse premie namelijk het laagst. Hoeveel een hondenverzekering kost, is afhankelijk van de leeftijd (als puppy dus het goedkoopst), het ras en het gewicht.

Wat wordt gedekt?

Een hondenverzekering voor je harige vriend lijkt wel wat op de zorgverzekering zoals wij hem kennen. Zo heb je de keuze uit een basisverzekering met een bijbehorende premie, en heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. De basis hondenverzekering vergoedt een groot deel van de medische kosten, denk aan tarief dierenarts, geneesmiddelen, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief narcose, onderzoeken (röntgenfoto en bloedonderzoek bijvoorbeeld) en hulpmiddelen. Met een basisverzekering voor je hond worden niet alleen de kosten voor medicijnen en behandeling gedekt, maar ook het consult van de dierenarts.

Heeft jouw hond fysiotherapie nodig? Dan is het handig om te kiezen voor een aanvullende dekking. Naast fysiotherapie worden de volgende kosten dan ook gedekt: de kosten voor sterilisatie of castratie, crematie, gebitsbehandeling en vaccinaties. Bij sommige verzekeraars worden de kosten voor vaccinaties al vergoedt vanuit het basispakket, als dat niet het geval is kun je het dus aanvullend laten verzekeren.

Wat wordt niet gedekt?

Er zijn uiteraard ook kosten die niet worden gedekt, maar dat is afhankelijk van jouw verzekeraar. Dat kunnen bijvoorbeeld medische kosten zijn voor aandoeningen of ziekten die al vóór het afsluiten bekend waren. Geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn, worden ook niet vergoed. Niet heel gek, maar wel belangrijk om rekening mee te houden als je overweegt een hondenverzekering af te sluiten.

Vergelijk verzekeraars

Sommige mensen besluiten geen hondenverzekering omdat ze de kosten te duur vinden en er geen gebruik van te maken, andere mensen zijn juist blij dat ze een verzekering hebben die bepaalde kosten dekt. Het is dus aan jou om de beslissing te maken. Om je een handje te helpen en om erachter te komen welke hondenverzekering het beste bij jou past, doe je er verstandig aan om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze website kun je dat bijvoorbeeld doen.

Meer over verzekeringen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dierenwelzijn

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme