Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 11 oktober 2015

Een kater? Deze beautytips helpen je er zo bovenop

Man en kinderen de deur uit. Vriendinnen en wijnflessen erin. Het zijn de meest zeldzame en zalige momenten. En ja, dan laat je wel eens de teugels vieren en moet je de volgende ochtend flink wat klappen incasseren. Dit is je 112-beautyguide.

We weten nog al te goed hoe superfantastischtegek gisteravond was. Ouderwets gezellig en je voelde je weer even twintig jaar jonger. Snappen we. Maar we begrijpen nog beter hoe groot die hoofdpijn nu is, hoe gevoelig je oren zijn en je liever elke spiegel in huis wilt afplakken. Been there, done that. Maar gelukkig is de schade goed in te halen. Dus hierbij: precies wat je moet doen na die avond waarop je eigenlijk nee had moeten zeggen tegen dat derde -oké, vierde- glas wijn.

[STAP stap=”1″]

Goed geraden: water drinken. Zo snel mogelijk

Vocht, vocht, vocht! Dit zal waarschijnlijk geen probleem zijn omdat je zo dorstig bent als wat. Meng het met wat schijfjes citroen of limoen (of het sap ervan) want de vitamine C heb je nu hard nodig en verdrijft de kater sneller. Laat de koffie vooral even staan, want die droogt je nog meer uit.

[STAP stap=”2″]

Aardappel en komkommer

Zie je die zakken onder je ogen? Dat is een kwestie van ouder worden, maar ook van teveel drinken en te weinig slaap. Snijd wat schijfjes komkommer en aardappel en leg ze er een paar minuten op. De ergste zwellingen zouden hierdoor moeten afnemen.

[STAP stap=”3″]

Havermout: niet meer alleen als ontbijt

De reden dat we opeens elke ochtend trouw een bakje havermout wegwerken is niet alleen omdat het lekker is, maar vooral vanwege de talloze gezondheidsvoordelen. Maar in deze situatie kun je de havermoutvlokken ook heel goed als beautywondermiddel gebruiken. Meng ze met vier theelepels honing en een klein beetje melk en je gezichtsmasker is klaar. Dit goedje kalmeert je huid en verdoezelt onzuiverheden zoals puistjes.

[STAP stap=”4″]

Zeewier

De gedachte aan de glibberige groene sliertjes en hun zilte geur doen je misschien al kokhalzen. Maar mocht je toevallig biologische zeewierpoeder in huis hebben, pak het er zo snel mogelijk bij en maak er een gezichtsmasker mee. Het zeewier helpt afvalstoffen snel af te voeren. Combineer eenvierde cup olijfolie, drie theelepels zeewier, eenvierde cup zeezout en een of twee drupjes van je favoriete essentiële oliën (lemongrass, lavendel, grapefruit, etc.).

[STAP stap=”5″]

Hydraterende crème

Laten we het zo zeggen: je lever krijgt het zwaar te verduren, maar je huid ook. Na een avond drinken heb je sneller last van puistjes, rode vlekjes en andere onzuiverheden. Ook raakt je huid sneller uitgedroogd. Een goede hydraterende crème is dus zeer welkom.

[STAP stap=”6″]

Rol onder die ogen

Mocht de komkommer niet helpen, probeer eens een oogbalsem. De combinatie van de verkoelende gel en het rollertje hebben soms bijzonder snel effect.

[STAP stap=”7″]

Pas op met concealer

Een welgemaakte fout is je wallen te willen verdoezelen met een dikke laag concealer, maar leer het écht meteen af. Je legt zo namelijk alleen maar meer de nadruk op je vermoeide ogen. Tip: breng het ook wat breder aan dan slechts onder je ogen. Dus ook op je bovenste ooglid en richting je slapen.

[STAP stap=”8″]

Eyeliner

Metallic make-up zorgt ervoor dat je wallen en puffy ogen nog meer zichtbaar zijn. Gebruik liever matbruine oogschaduw of eyeliner, dit zorgt er juist voor dat ze minder opvallen.

[STAP stap=”9″]

Krul je wimpers!

Hierdoor krijg je een meer open en frisse blik. En nee, dat doet je niet doodleuk over de mascara van gisteravond. Eerst even de boel schoonmaken.

12x redenen waarom wijn drinken goed voor je is>

Reageer op artikel:
Een kater? Deze beautytips helpen je er zo bovenop
Sluiten