Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Advertorial in archief 1 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Een kopje positiviteit op de vroege morgen

Een kopje koffie betekent voor velen een goed begin van de dag. Koffie is emotie. Een moment van ontspanning, bezinning, een goed gesprek met een vriendin of een dosis energie om lekker te werken.

Het moment dat ik een van mijn lievelings Nespresso capsules pak om de dag te beginnen is voor mij altijd een lekker moment. Heb ik zin in een espresso of lungo? En pak ik dan de zwarte ristretto of liever de paarse arpeggio? Dat er achter de kleine capsule zo’n groot verhaal zat wist ik niet.

Nespresso gelooft namelijk dat elk kopje koffie een positief effect kan creëren in de wereld. Dichtbij én ver weg. Voor de koffieboeren via het recent opgerichte Farmer Future Programma of het blazen van nieuw leven in de koffie industrie in Zuid-Soedan. En natuurlijk duurzaamheid in alle facetten van de koffie-industrie. Van koffiebes tot kopje koffie.

Nespresso ontwikkelde de campagne Kleine capsule, Groot verhaal. Prachtig geïllustreerde capsules met een verhaal, die je van de illustratie afleest. Over de landen en de mensen die de lekkerste koffie maken. En die verhalen zet Nespresso om in maatschappelijke projecten.

Meer welvaart voor koffieboeren

Een betere toekomst voor boeren door middel van het introduceren van een pensioenplan bijvoorbeeld.

Nieuwe kansen voor Zuid-Soedan

Na 30 jaar oorlog en geweld in Zuid-Soedan komt de koffie-industrie weer op gang. En dat is goed nieuws voor de boeren in een land in wederopbouw.

Wat bomen kunnen doen

Rondom de koffieplantages worden bomen geplant. De CO2-voetafdruk is hierdoor verminderd met 20% per kopje koffie.

Wat kun jij doen?
Gebruik jij ook Nespresso capsules zoals ik op mijn werk en thuis? Lever ze dan in bij een recycle punt. En doe mee met het kopje positiviteit en geef aan hoe jij bijdraagt aan een duurzamer leven.

Deel net als Esmee, Nina en Raymond je goede voornemen op de capsule van Nespresso en maak kans op een leuke
(duurzame) prijs. Een kleine stap met grote impact. Doe hier mee >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een kopje positiviteit op de vroege morgen
Sluiten