Een rommelige tas? Embrace it! It’s a gift!

Een rommelige handtas, that’s me. Al jaren probeer ik mijn tassysteem te stroomlijnen en al jaren mislukt dat jammerlijk. Erg vind ik dat niet. Sterker nog, ik vind het stiekem wel leuk; een rommelige tas is verrassend, spannend, een vergaarbak van levenssouvenirs, oplossingsgericht en… soms gewoon best grappig.

Ik kan me een column herinneren voor wijlen tijdschrift Yes, waarin ik al vertelde over mij messy handbag. Dat is toch al gauw een jaar of tien geleden. Ik deed toen een wedstrijdje met een vriendin, die – baas boven baas – nóg meer troep in haar tas had. Tiewraps bijvoorbeeld. Voor je-weet-nooit-wanneer-je-eens-tiewraps-nodig-hebt. Maar waar ik denk dat zij haar leven intussen heeft gebeterd, is het in mijn tas nog steeds een onverbeterlijke zooi.

Laten we even inventarisatie doen. Lipstick. Een lege kauwgumverpakking. Een gebutste appel. Een bonnetje van iets wat ik vier maanden geleden kocht. Nog een lipstick. Twee potjes nagellak. Een paar sokken van mijn dochter. Een magazine. Vijftig cent. Krijg nou wat, nóg een lipstick. Een beetje klei. Een plastic zakje voor hondenpoep. Een over datum pakje sap. Losse kauwgompjes. Een steentje.

Waarom ik tóch vind dat dit niet erg is.

Het is elke keer een verrassing wat ik tegenkom, vaak een zoet wederzien

Maar echt waar, soms zoek ik iets en nou jaaaa zeg: het zat al die tijd gewoon in mijn tas! Denk aan een rol plakband. De lader van mijn telefoon. Mijn ov-chipkaart. Een breinaald. Welkom terug!

De spanning…

Ik zoek mijn huissleutels. Maar… zal ik ze vinden? De spanning is om te snijden. I thrive on that kind of excitement. Overzicht is zó saai.

Het is een vergaarbak van levenssouvenirs

Als ik dan het hartje dat mijn dochter voor me knipte onderuit mijn tas vis… Of een kaartje van een restaurant in Frankrijk, een theezakje dat ik (foei!) achteroverdrukte tijdens een dagje sauna. Mijn tas heeft eindeloos veel verhalen over wat ik heb meegemaakt en elke keer dat ik in dat ding duik, maak ik het allemaal nog een keer mee.

Ik heb altijd wel érgens een oplossing voor

Een afstandsbediening? Right here. Een dozijn elastiekjes? Komt u maar! Een reep pure chocolade die is gesmolten? U zoekt het, wij hebben het. Ik heb altijd wel érgens een oplossing voor in mijn tas. Al weet ik niet zo goed wat je allemaal kunt met een gesmolten chocoladereep.

Het is grappig

‘Joe, nog vijf koptelefoontjes nodig?’ ‘Ja, hier heb ik… een theelepel.’ ‘Wie wil er een zonnebril met maar één glas?’ ‘Oh, de maandverbandverpakking is losgesprongen en nou plakt er een Libresse aan mijn luchtrommel. Oh well…’

Is jouw tas rommelig of juist geordend? Praat erover mee op Facebook!

Grappig: Mia (4) legt uit waarom ze in haar moeders make-up tas zit >

Reageer op artikel:
Een rommelige tas? Embrace it! It’s a gift!
Sluiten