Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 10 jul 2017
Leestijd: 5 minuten

Ik maakte eindelijk mijn eerste fotoboek van mijn gezin en nu champagne

Vertel eens eerlijk. Hoe bewaar jij de foto’s van je kinderen, je gezin en de vakanties? Famme’s Muriel – chaoot van de eerste orde – is er helemaal klaar mee dat er duizenden bijzondere en prachtige foto’s verborgen zitten op harde schijven en laptops. Het is tijd om schoon schip te maken en terwijl ze haar eerste fotoboek maakt, deelt ze en passant haar gouden tips zodat jij ook deze zomer kunt genieten, wegdromen en terugdenken aan die geweldige tijd, gevat in prachtige fotoboeken.

Al jaren roep ik dat ik nu eindelijk die fotoboeken ga maken. En al jaren schuif ik het voor me uit. Ik heb nog steeds mijn eerste fotoboek niet gemaakt. Te veel foto’s op verschillende plekken. Te lang ermee gewacht waardoor ik niet weet wat ik nu eerst moet gaan doen. Een babyfotoboek, een vakantiefotoboek of toch een fotoboek van onze tijd in Zuid Afrika. En zo bleef ik in cirkeltjes redeneren. Als we deze zomer op vakantie gaan doe ik het. Als we verhuisd zijn doe ik het. Maar het kwam er steeds niet van. En uiteindelijk lukte het me. Niet omdat een eerste fotoboek maken nu zo moeilijk is. Nee, totaal niet. Maar wel omdat ik mezelf volledig gek kan maken, omdat ik het perfect wil. En dat is nu juist waar het niet om gaat. Het gaat niet om perfect. Het gaat om herinneringen maken. En nu ik met mijn zoontjes door dit boek blader en zij zich allerlei dingen kunnen herinneren en zo blij zijn om zichzelf terug te zien toen ze jonger waren, besef ik me waar het om draait bij het maken van het fotoboek. Daarom hierbij mijn tips voor het maken van je fotoboeken.

Stap 1 Het hoeft niet perfect

Ik heb me kapot gestaard op Pinterest, door al mijn foto’s gescrolled en me gepijnigd over hoe ik het zou aanpakken en waar ik zou beginnen. De bottleneck: door het perfect te willen doen, deed ik niks. En het gekke en bevrijdende is: het hoeft dus helemaal niet perfect om perfect te zijn. Fotoboekprogramma’s hebben alle tools in huis om het voor jou als comsument makkelijk te maken en heel erg mooi. Als ik nu door het fotoboek blader maakt het niet uit dat het niet in aanmerking komt voor een vormgevingsprijs. Het gaat om de beelden. En de emotie die er boven komt. Dat het design en de kwaliteit van de foto’s niet altijd even top zijn doet er geen snars toe!

Stap 2 Kijk niet naar andere fotoboeken op het internet

En ga je dus vooral niet blind staren op Pinterest en het web naar voorbeelden van fotoboeken, want ze maken je gek. Niet doen dus. Deze mensen doen het voor hun beroep of hebben tijd over, of hebben er gewoon talent voor. Ik heb dat niet. Jij misschien ook niet. En daar gaat het dus gelukkig ook niet om.

Speciaal voor Famme lezers hebben we een unieke aanbieding bij albelli. Gebruik de speciale promotiecode FAMME2017 en ontvang 25% korting op alle producten. Wacht er niet te lang mee, de actie is geldig tot en met 31 juli 2017.

Stap 3 Heb je achterstallig fotoboeken onderhoud? Cluster

Mocht je net als ik achterlopen met het maken van je fotoboeken, denk er dan eens aan om een aantal zaken te clusteren. Combineer vakanties tot het grote zomervakanties fotoboek. Of stop het eerste jaar van de drie kinderen in één boek. Waarom ook niet?

Stap 4 Maak gebruik van templates en themaboeken

Ben je net als ik geen held in het verzinnen van kekke vormgeef ideetjes, kies dan een template of themaboek en vul daarmee met jouw foto’s het boek tot een geweldig geheel. Doordat er altijd een thema bijzit dat bij je past, wordt jouw boek heel easy een prachtig geheel.

Stap 5 Maak en date met jezelf, je computer en je eerste fotoboek in wording

Net als dat je een afspraak met een vriendin maakt of een werkbespreking in je agenda plant, waar niets tussen kan komen, kun je ook een ‘afspraak met je fotoboek’ maken. Ruim er tijd voor in. Blok het en laat je partner meedoen of je de ruimte geven om ermee aan de slag te gaan. Door het in het luchtledige te laten hangen ben je sneller geneigd om het niet te doen.

Stap 6 Kies een fijne plek uit om al je fotoboeken te maken

Ik maakte dit fotoboek van onze tijd in Zuid Afrika bij albelli. Een fijne plek om je fotoboeken te maken. Je kunt online aan de slag of het programma op je computer downloaden. Eenmaal een boek gemaakt en je hebt de smaak te pakken. De templates en themaboeken helpen je bij het snel en easy aan de slag gaan en het leuke is dat je bij albelli ook van je mooiste foto’s een uitvergroting te maken of een mooie wanddecoratie zoals een foto op hout.
Tip: albelli heeft nu ook een app voor IPhone, Android en IPad waarmee je overal (zelfs al op vakantie) aan de slag kunt met je boek. Als je terugkomt van vakantie ligt het vakantie fotoboek dan al in de brievenbus.

Speciaal voor Famme lezers hebben we een unieke kortingsaanbieding om nu snel en voordelig jouw eigen fotoboek te maken. Of het nu een vakantieboek wordt, het eerste jaar van je kindje of een gezins fotoboek; maak jouw fotoboek vol met mooie momenten zodat je ze nooit meer vergeet en ze weer helemaal tot leven komen. Gebruik de speciale promotiecode FAMME2017 en krijg 25% korting. Wacht er niet te lang mee, de actie is geldig tot en met 31 juli 2017. Ga snel naar albelli.nl/famme2017.

In samenwerking met Albelli

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ik maakte eindelijk mijn eerste fotoboek van mijn gezin en nu champagne
Sluiten