Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 27 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Gaat je kind begin aan zijn eerste hapje? Deze voedingsmiddelen zijn geschikt

Het eerste hapje van je baby is altijd een bijzonder moment. Voor ‘t eerst geen fles-of borstvoeding meer, maar juist geprakte zoete aardappel of banaan. Benieuwd welke voedingsmiddelen nou uitermate geschikt zijn voor het eerste hapje?

Dat lees je in onderstaande tekst!

Eerste hapje

Een paar maanden lang heeft je kleintje al haar voedingsstoffen binnengekregen via moedermelk of flesvoeding. En nu is het tijd dat hij of zij gaat beginnen aan vast voedsel. Een mijlpaal en een nieuwe fase. Maar… Wat geef je je kind dan? We delen een top zes van voedingsmiddelen die volgens voedingsdeskundigen geschikt zijn voor het eerste hapje.

1. Zoete aardappel

Zoete aardappel zit boordevol vitaminen en is daarom uitermate geschikt. Tel daarbij op dat het ook heerlijk zoet smaakt, goed geprakt kan worden en je hebt een perfect hapje voor je kleine.

2. Sperziebonen

In sperziebonen zitten onwijs veel goede stoffen, namelijk vitamine A en C, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. Een gezondere optie bestaat er haast niet. Tip: combineer ‘m met zoete aardappel, zodat de bitterheid van de sperzieboon verdwijnt.

3. Avocado

Avocado is zo’n voedingsmiddel die je binnen no time kunt serveren. Niks geen koken of opwarmen, gewoon de vrucht prakken en hoppa: je baby heeft een heerlijk romig hapje. Ook fijn is dat avocado vol zit met vitaminen C, E en K, magnesium en zink.

4. Banaan

Ook voor banaan geldt dat je ‘t zo kunt voorschotelen. Prak een banaan en gegarandeerd dat je kindje gaat smullen. De vrucht bevat overigens veel goede vitamines als kalium, calcium, vitamine B6 en ijzer.

5. Peer

Peer smaakt heerlijk zoet en kun je het best voorschotelen aan je kindje door het te stomen. Daardoor ontstaat er een heerlijk papje dat vol zit met vitamine C, B1, B2, kalium, calcium en magnesium.

6. Courgette

Courgette is een groente dat hartstikke goed is voor de stimulatie van het immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt ‘t ook de spieractiviteit en dus is courgette een hartstikke fijne keuze voor het eerste hapje.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gaat je kind begin aan zijn eerste hapje? Deze voedingsmiddelen zijn geschikt
Sluiten