Redactie
Redactie Eten 10 mei 2016

Eerste Haribowinkel opent in Nederland

Veel mensen denken bij de naam Peter-Jan Rens aan een viezig mannetje met een hele jonge vriendin (ex, toch?), een kindje en vooral een hele hoop modder, maar ik denk dus eigenlijk vooral aan snoep.

‘On-be-grij-pe-lijk Haribo. on-be-grij-pe-lijk Haribo, on-be-grij-pe-lijk lekker!’ Haribosnoep vormde in mijn jeugd mijn nummer 1 gewilde prooi in de snoeppot. De zure perziken (met stip op 1), de goudbeertjes en natuurlijk de good old colaflesjes: wie is er niet groot (en iets molliger, dat ook) mee geworden?

Bron: Amazon

Tuurlijk, je kunt er ook gewoon voor naar de Appie, maar ik heb een zwak voor dit soort start-ups: de (van oorsprong Duitse) snoepproducent opent namelijk deze week (donderdag) een eigen winkel in Roosendaal, om precies te zijn in het outletcentrum Rosada.

Maar liefst 90 vierkante meter tot de nok gevuld met balla-balla staven en perziken: dat is wat ik voor me zie. Maar naast snoep wordt er ook speelgoed en gadgets (?) verkocht, en dan vooral ‘unieke producten die niet elders in Nederland te verkrijgen zijn’, zo valt te lezen in het Financieele Dagblad. En ook leuk: je kunt in de winkel je eigen snoepverpakking maken. Ik weet in ieder geval wat er op mijn agenda staat tijdens het eerstvolgende bezoek aan Nederland.

Welke Haribo-snoepjes zijn jouw favoriet?

Dit moet je even zien! Deze kinderen proeven snoepjes van over de hele wereld.

Reageer op artikel:
Eerste Haribowinkel opent in Nederland
Sluiten