Redactie
Redactie Kids 17 mrt 2016

Eerste Hulp bij seksuele voorlichting: 5 boeken om ‘het’ uit te leggen

‘Mama, waar komt een baby vandaan?’ Ieder kind stelt vroeg of laat die vraag. En ja, hoe leg je dát nou precies uit…

Seksuele voorlichting geven is niet altijd vanzelfsprekend. Of makkelijk. Want wat vertel je nu precies, op welk moment en vooral hoe. Je kind aan tafel zetten en alles van A tot Z uitleggen, kan. Maar wellichter prettiger is om samen door boekjes te bladeren en je kind vrij te laten om vragen te stellen. Wij selecteerden vijf exemplaren die je ondersteunen bij de seksuele voorlichting en het gesprek over de bloemetjes en bijtjes iets minder stroef te laten verlopen. En nu lijkt het uitgelezen moment, want het is namelijk de week van de Lentekriebels!

Ben jij ook op mij?

Dit boek is geschreven in eenvoudige taal door psychologe en seksuologe Sanderijn van der Doef. Ze wil de boodschap meegeven dat seks niet raar en vies is, maar juist leuk en fijn hoort te zijn.
Niet gek dat dit boek werd bekroond met de Kinderboekwinkelprijs.
€ 17,95 via Ploegsma

De grote race…

Een boek over Willie het zaadje.Hij woont samen met 300 miljoen vriendjes in meneer De Bruin. Binnenkort is het tijd voor de grote race. Willie traint iedere dag. Hij weet dat hij extra hard moet zwemmen om de prijs te winnen… een prachtig eitje. Na de race gebeurt er iets heel bijzonders. Maar waar is Willie toch gebleven? Het verhaal spreekt voor zich.
€12,95 via Ploegsma

De baas over je lijf

Wanneer is lichamelijk contact gewenst en wanneer niet? Hoe benoem je geslachtsdelen? Wat doe je als je geen kus wilt geven of je piemel niet wilt laten zien?Allemaal vragen die in dit boek, met behulp van kleuter Luuk en peuter Roos, beantwoord worden.
€22,50 via Nino Boeken

Dus jij en mama hebben het gedaan?

Dit boek gaat in alle eerlijkheid, met respect en vooral met bakken humor in op precies honderd-en-een van die vragen, opgetekend uit de mond van een groep basisschoolkinderen.
€12,95 via Gottmer

Het ei van mama

Mama en papa willen met de kinderen praten over de Dingen des Levens. Maar hoe begin je aan zoiets als seksuele voorlichting? En, erger nog, weten ze zelf wel hoe kinderen gemaakt worden?
€14,95 via Bruna

Welk boek zou jij gebruiken bij de seksuele voorlichting van je kind? Laat het ons weten op Facebook >

Lees ook : hierom moet je vroeg met seksuele voorlichting beginnen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eerste Hulp bij seksuele voorlichting: 5 boeken om ‘het’ uit te leggen
Sluiten