Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 29 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Faberyayo schrijft zijn eerste kinderboek Barry & Bu, en het is fijn!

We kennen Pepijn Lanen vooral als Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Maar deze word wizzard schrijft daarnaast al jaren boeken. Nu ook zijn eerste kinderboek: Barry & Bu.

Barry & Bu in drie talen

Pepijn schreef het boekje samen met illustrator Steven van Lummel en de Japanse kunstenaar Kentaro Okawara, tijdens hun reis door Japan. Naast de Nederlandse teksten in typische Faberyayo-taal, kun je de zinnen ook in het Engels en Japans lezen. Leuk voor de afwisseling, of handig wanneer je de kids meertalig opvoedt.

Het verhaal

Het boek gaat over een jongetje genaamd Bu, die de deur niet uitgaat zonder zijn potlood. Op een dag tekent hij een zeehondleeuw die plots tot leven komt. En je raad het al, zijn naam is Barry. Samen gaan ze op avontuur en net als zijn bedenker heeft Barry tekenambities. Maar ja, een zeehondleeuw heeft natuurlijk geen handen… Hoe dat probleem zich oplost lees je in het boek.

“Ik wilde graag iets maken wat mijn kinderen ook meteen kunnen begrijpen – en niet hoeven te wachten tot ze ouder zijn – maar ook een beetje lachen is voor niet kinderen.” aldus Pepijn Lanen. En dat is wat ons betreft gelukt!

Kopen?

Je kunt het boekje alleen bij de Uniqlo winkel in Amsterdam kopen en online op hun eigen website.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Faberyayo schrijft zijn eerste kinderboek Barry & Bu, en het is fijn!
Sluiten