Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk augustus 25, 2015

Eerste Nederlandse eiceldonatie baby is geboren!

Had je voorheen als vrouw een kinderwens en geen (geschikte) eicellen, dan moest je naar het buitenland voor een dure procedure. Vorig jaar veranderde dit en begonnen diverse ziekenhuizen met de uitgifte van eicellen.

En nu is de eerste vrouw in Nederland bevallen van een eiceldonatie baby. Een gezonde dochter. Dat zegt het Medisch Centrum Kinderwens (MCK) in Leiderdorp. Meerdere vrouwen zijn op dit moment op dezelfde wijze zwanger, maar hoeveel dat er zijn zegt het MCK niet.

Deze tweelingzus was draagmoeder via het plaatsen van de bevruchte eicel van haar zus. En dat leverde een prachtige aankondiging op >

Anoniem

Er lopen in Nederland al talloze kinderen rond die geboren zijn via eiceldonatie. Het gaat hier om familie of vriendinnen of eicellen die werden verkregen via het buitenland. Het is namelijk verboden in Nederland om anoniem eicellen of sperma te doneren. Een behandeling kost zo’n 2400 euro voor 4 eicellen.

Praat mee op Facebook. Heb of ken jij mensen die op een bijzondere manier toch een kind hebben gekregen? Deel het met ons. Wij zijn benieuwd naar deze extra speciale verhalen. Anoniem een mailtje sturen naar [email protected] kan natuurlijk.

Reageer op artikel:
Eerste Nederlandse eiceldonatie baby is geboren!
Sluiten