Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 aug 2017

Deze foto van een eerste schooldag is een prachtig voorbeeld van co-ouderschap

Als je partner samen is met een nieuwe liefde, kun je alleen maar hopen dat het iemand is die ook met je kinderen door één deur kan. De Amerikaanse moeder Hayley Booth plaatste een fantastische foto op Facebook die perfect laat zien dat co-ouderschap wel degelijk op een liefdevolle manier kan.

Co-parenting

Hayley was getrouwd met Caleb Quattrone, en hebben samen dochtertje Rachel. Hayley en Caleb zijn uit elkaar en hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin die ook voor Rachel zorgt. Hayley krijgt regelmatig de vraag hoe zij en haar man hun dochter zo probleemloos ‘co-parenten’. Hij heeft altijd hetzelfde antwoord: ‘Omdat we allemaal vreselijk veel van Rachel houden’.

Samen naar school

Toen Hayley voor de allereerste keer naar de basisschool ging, was dit voor iedereen een spannende dag. Het meisje werd zowel door haar moeder als de nieuwe vrouw van haar vader naar school gebracht: de een aan haar ene handje, de ander aan haar andere. ‘We houden allemaal van haar en helemaal niks zal daar ooit verandering in kunnen brengen’, schrijft ze in een berichtje op Facebook dat intussen al meer dan 10 duizend keer geliked en 21 duizend keer gedeeld is.

LEES OOK: Vrouw prijst de nieuwe vriendin van haar ex: ‘Ze is precies wat mijn dochter nodig heeft’

Bonusmama

‘Mijn dochter noemt haar bonusmama ook ‘mama’ en weet je wat? Dat is oké. Wat dat is wat zij voor haar is, ze IS haar moeder. Ze is er altijd voor haar, ze zorgt voor haar en speelt met haar en leert haar levenslessen. Ze leert haar hoe ze zich moet gedragen, geeft haar een nachtzoen en doet alles wat een moeder hoort te doen. Maar het allerbelangrijkste is dat ze van haar houdt alsof het haar eigen kind is’, schrijft ze.

Egoïstisch

Hayley schrijft ook dat ze vaak van andere moeders hoort dat ze hun kind nooit ‘mama’ tegen een andere vrouw zouden laten zeggen. ‘Weet je wat, die vrouwen vind ik egoïstisch’, schrijft ze. ‘Als je het geluk hebt dat de nieuwe vrouw van je ex van je kind houdt alsof het haar eigen kind is, waarom zou je je kind dan voor een keuze zetten om te kiezen tussen twee vrouwen? Ik zou nooit tegen mijn dochter zeggen dat ze haar bonusmoeder geen ‘mama’ mag noemen, dat zou haar vreselijk veel pijn doen.’

Hayley sluit haar bericht af met de woorden: ‘Ga me niet vertellen dat co-parenting onmogelijk is, want dat is het niet. Ik kan het weten, want ik doe het elke dag. It takes a village to raise a child en ik ben het mijne heel erg dankbaar.’

Dit gezin met 5 kinderen adopteert er 6 broertjes en zusjes bij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Hayley Booth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze foto van een eerste schooldag is een prachtig voorbeeld van co-ouderschap
Sluiten