Sterre Touw
Sterre Touw Kinderen 10 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze moeder laat zien hoe de eerste twee jaar van het moederschap er écht uitzien

Het moederschap is prachtig, maar ook ontzettend vermoeiend. En de eerste dagen, weken, maanden en jaren (ja, jaren) zijn misschien wel de meest vermoeiende van allemaal.

Na de geboorte van haar dochtertje besloot fotograaf Anna Ogier-Bloomer haar camera eens op zichzelf te richten en de eerste twee jaar in haar ‘nieuwe rol’ als moeder vast te leggen. Van de liefdevolle momenten van borstvoeding in bed tot de pijnlijke gevolgen ervan. Alles werd vastgelegd.

LEES OOK: Prachtige fotoserie moet taboe rondom doodgeboren kindjes doorbreken

Een realistische kijk

Het moederschap wordt meestal alleen als ‘roze wolk’ getoond. De mooie, schattige en rustige plaatjes vertellen helaas niet altijd de realiteit. Anna bracht daar met haar eigen fotoreportage verandering in. Een ingezoomde foto van een pijnlijke tepel of een hals vol met krassen van een normale borstvoedingssessie zijn zeker niet uitgezonderd. ‘Ik wil juist de pijnlijke momenten vastleggen. Zowel fysiek als mentaal’, vertelde ze aan Popsugar. ‘Deze pijnlijke momenten gaan samen met de fijnste en meest euforische gevoelens die er zijn en dat is het meest bijzondere aan het moederschap.’

De krassen in je nek na een borstvoedingssessie.

eerste twee jaar moederschap

De herkenbare mega opgezwollen tepels

eerste twee jaar

‘Mam, wil jij haar even bezighouden?’

Moederschap

In slechts één afbeelding lukt het haar om op een realistische manier te laten zien hoe het moederschap er echt aan toe gaat. Zittend in slaapgevallen met slechts een beha (inclusief tepelpad) aan, zit ze uitgeteld met haar baby in haar armen. Hiermee laat ze zien hoe veeleisend het moederschap in de eerste twee jaren kan zijn. ‘ Het is juist mooi om te laten zien hoe tegenstrijdig het moederschap is en hoe moeders hier ondanks de vele obstakels vol voor gaan’, zegt Anna.

Uitgeteld.

Plassen en borstvoeding geven; vrouwen waren toch zo goed in multitasken?

LEES OOK: Een identieke vierling fotoshoot waar je naar blijft kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme