Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 17 maart 2019

Last van buikpijn na het eten van linzen? Zo kun je dat voorkomen!

Linzen zijn heerlijk in soepen, salades of andere gerechten. Ze zitten stampvol met eiwitten en ze dienen als comfort food. Toch kan je maag er behoorlijk van streek raken nadat je linzen hebt gegeten. Gelukkig is hier een foefje voor.

Linzen

Als je de linzen niet eerst laat weken voordat je ermee aan de slag gaat, kan dit buikpijn veroorzaken. De buitenste schil van linzen (en soms ook van andere bonen) bevat anti-voedingsstoffen die de spijsvertering behoorlijk kunnen verstoren. Als je het eerst laten weken voordat je er bijvoorbeeld soep van gaat koken, worden de anti-voedingsstoffen geneutraliseerd.

Dit doe je als volgt: giet de lentils in een grote schaal of kom gevuld met koud water. Laat dit zo’n 24 uur weken. Giet vervolgens het water weg en spoel het nog 1 keer na. Je kunt het nu gaan koken en er de meest lekkere gerechten mee maken. Bedenk dus wel de dag van tevoren dat je morgen linzen wil eten, want anders kom je week-tijd te kort. Op deze manier kun je lekker smullen zonder er vervelende darmkrampen aan over te houden.

LEES OOK: Bloemkool in je smoothie? Dit kan heel goed in plaats van banaan!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Last van buikpijn na het eten van linzen? Zo kun je dat voorkomen!
Sluiten