Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

6 Manieren om efficiënt boodschappen te doen

Is desembrood nou beter dan spelt? En heb je die zak coquillettes (ook wel elleboogpasta genoemd) echt nodig? Of heb je gewoon niet goed gekeken?

Keuzes, keuzes, keuzes. We moeten al zoveel keuzes maken op een dag. En om dan ook nog úren in de supermarkt te slenteren, is best wel vermoeiend. Kijk daarom eens naar de onderstaande tips. Zo wordt boodschappen doen een stuk makkelijker en bovenal, efficiënter.

1. Kijk eens goed naar wat de ijskast je te bieden heeft

Soms vergeet je dat de vriezer barst van de ingrediënten. Waarschijnlijk omdat boodschappen doen een routine is geworden. Of omdat je, tijdens het maken van je boodschappenlijst, geen zin hebt om een blik te werpen in de vriezer. Tijdens het maken van de wekelijkse boodschappenlijst. Voordat je met je boodschappentassen (neem die echt altijd mee!) het huis verlaat, is het verstandig om de ijskast grondig te onderzoeken. Van diepgevroren doperwten en een beetje munt flans je binnen no time een heerlijke soep in elkaar.

2. Maak altijd een boodschappenlijst

Hang een krijtbord op in de keuken, waar je gelijk de dingen die op zijn, opschrijft. Maak hier vervolgens een foto van en begeef je richting supermarkt. Een handgeschreven lijstje is ook altijd prettig. Neem wel een pen mee, zodat je de nodige spullen kunt doorstrepen. Zo creëer je overzicht en kom je niet met verassingen thuis.

3. Kies de buitenste ring

Is het je weleens opgevallen dat alle verse producten, zoals groenten en fruit, in de buitenste paden staan? Hoe verder je naar binnen loopt, des te meer onzin er in je kar belandt. Vermijd dus die sneaky routes en ga er alleen heen als je boodschappenlijst dat aangeeft.

4. Maak voor een aantal dagen een menu

Uitspraken als ‘Eenmaal per etmaal een eimaal’ en ‘Vrijdag visdag’ zijn er niet voor niets. Nee, iedere dag een drie-gangen-maal bedenken, is ietwat teveel van het goede. Maar het is über handig om te weten wat je zo ongeveer gaat maken, de komende dagen. Vragen als ‘eet m’n partner vanavond thuis?’ of ‘ga ik morgenavond sporten?’ zijn dan wel zo belangrijk. Psst, wij hebben ook wat budget weekmenu’s op de website staan.

5. Haal eens per week de standaard boodschappen en vul die aan met versproducten

Dingen als rijst, diepvriesgroenten en luiers koop je eens per week. Voeg daar twee à drie keer per week de versproducten aan toe en je komt een heel eind. Kijk ook eens goed naar de aanbiedingen. Vooral dingen als luiers diepvriesproducten zijn fijn. Maar, laat je niet misleiden. Drie doosjes tomaten voor de prijs van twee is vaak niet efficiënter.

6. Neem altijd twee boodschappentassen mee

Één voor de diepvries boodschappen en één voor de gewone boodschappen. Dit scheelt een hoop tijd bij thuiskomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 Manieren om efficiënt boodschappen te doen
Sluiten