wpk-admin
wpk-admin Kids 1 nov 2018

7x EHBO-apps die iedere ouder op z’n telefoon moet hebben

We voeden onze kinderen op in een digitaal tijdperk. Tegenwoordig struinen we als ouders dan ook heel wat uurtjes rond op het internet, in de hoop een antwoord te vinden op al onze vragen. Vragen over ongelukjes van onze kinderen bijvoorbeeld. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Ken jij deze EHBO-apps al?

Met deze EHBO-apps heb jij alle informatie over ongelukjes onder speed dial op je telefoon. Heeft je kleintje zich verslikt, een brandwond opgelopen of een kneuzing? Jij weet vanaf nu – met een paar tikken op je beeldscherm – wat je moet doen.

EHBO-app Rode Kruis

Naast dat het Rode Kruis EHBO cursussen aanbiedt, hebben ze ook een EHBO-app. Zo heb je altijd informatie op zak over hoe je moet handelen bij verschillende ongevallen. Je kunt er vinden wat er in een goede EHBO-doos thuis hoort. Verder kun je met de app 112 bellen, je locatie doorgeven aan de meldkamer en de dichtstbijzijnde EHBO-post of AED-locatie in de buurt vinden.

Het Rode Kruis heeft er ook rekening mee gehouden dat je in een stressvolle situatie misschien niet meer weet hoe je moet handelen. De app kan daarom in een noodsituatie gesproken instructies geven.

Download de EHBO-app Rode Kruis voor Android of iOS. Gratis.

Moet ik naar de dokter?

De naam verklapt het al een beetje: deze app helpt je bepalen wanneer je met je kleintje naar de dokter moet. Je kunt ook advies krijgen over wat je zelf kunt doen. Heb je een kind thuis zitten met koorts of is je kleintje wel erg hard gevallen op z’n hoofd? Twijfel je of een doktersbezoekje nodig is? De app ‘Moet ik naar de dokter?’ helpt je met deze beslissing.

Download Moet ik naar de dokter? voor Android of iOS. Gratis.

De Gifwijzer

Schoonmaakmiddelen en medicijnen zijn voor kleine kinderen vaak erg aantrekkelijk door de kleurtjes, maar ze zijn ook erg giftig. Wanneer je denkt dat je kleintje iets giftigs heeft ingeslikt kun je deze app raadplegen. Je vindt hier verschillende giftige stoffen en planten, informatie over hoe giftig ze zijn en wat je moet doen bij een vergiftiging.

Er zijn twee versies van deze app. De Gifwijzer en Gifwijzer plus. Gifwijzer plus is gratis, maar kan alleen gebruikt worden als je het gifwijzer-boekje in huis hebt. De Gifwijzer kost geld, maar deze app kun je downloaden en gebruiken zonder boekje.

Download De Gifwijzer voor Android of iOS. €2,99 Android / €3,49 iOS.

KNV EHBO-app

De app van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO helpt in noodsituaties bij het vaststellen van letsel en hoe je juist handelt bij verschillende ongevallen. Dit kunnen grote ongevallen zijn zoals een hartaanval of verstikking, maar ook veelvoorkomende kleine ongelukjes zoals splinters en schaafwonden.

Verder kun je met de KNV EHBO-app je locatie bepalen met GPS en de hulpdiensten inschakelen.

Download de KNV EHBO-app voor iOS. Gratis.

Reanimatie app van de Hartstichting

Heb je een cursus reanimatie of AED gevolgd en certificaat behaald? Dan is de Reanimatie app van de Nederlandse Stichting iets voor jou. Met de app houd je je kennis up-to-date en krijg je gesproken instructies tijdens het verlenen van Eerste Hulp bij een hartstilstand en reanimatie. Denk hierbij aan de stappen die je moet doorlopen en het juiste ritme.

Download de Reanimatie app voor Android of iOS. Gratis.

EHBO-apps voor in het buitenland

Je gaat op reis en neemt mee: apps! Niet alleen in Nederland is het handig om EHBO-apps op zak te hebben. Wanneer je op reis gaat naar het buitenland is het ook slim om de juiste medische informatie bij de hand te hebben.

App de Vakantiedokter

Deze app is ideaal voor op vakantie, want ook dan zit een ongeluk in een klein hoekje. App de vakantiedokter en je weet wat je moet doen. Je kunt chatten met een medisch expert uit Nederland en krijgt daardoor direct advies. Moet je toch nog naar de dokter in het buitenland of heb je medicijnen nodig? In de app vind je het adres van het dichtstbijzijnde ziekenhuis of apotheek.

Download App de Vakantiedokter voor Android of iOS. Gratis.

Hulp op zak

De app Hulp op zak geeft antwoord op de meeste gestelde vragen en is daarmee letterlijk een hulp op zak. Je kunt onder andere informatie vinden met betrekking tot vaccinaties voor de vakantiebestemming en medisch advies krijgen. Ook heeft de app een woordenboek waarmee je buitenlandse medische termen kunt vertalen naar het Nederlands.

Download Hulp op zak voor Android of iOS. Gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7x EHBO-apps die iedere ouder op z’n telefoon moet hebben
Sluiten