Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je eieren niet in de koelkastdeur moet bewaren

De meeste koelkasten hebben een apart plekje voor eieren, ín de deur. Grote kans dus dat dat de plek is waar jij je eieren bewaard. En laat dat nou net niet de beste plek zijn om ze te bewaren als je wil dat ze zo lang mogelijk vers (en lekker) blijven. Maar waarom niet, en waar moet je ze dan wel bewaren?

Eieren in de koelkast bewaren

Er wordt wel eens gezegd dat producten die je in de supermarkt buiten de koeling vindt, thuis ook niet in de koeling hoeft te bewaren. Voor eieren geldt dat alleen niet, deze moet je wél in de koeling bewaren, maar niet in de deur.

Het openen en sluiten van de koelkast kan namelijk zorgen voor plotselinge temperatuurverschillen, en dat kan ertoe leiden dat eieren sneller gaan rotten. Als je in je koelkast een ‘speciaal’ rekje hebt voor eieren, kan dat rekje ook sneller barstjes in je eieren veroorzaken.

7 beautyproducten die gewoon in je koelkast staan

Waar eieren bewaren?

Een plekje achterin je koelkast is een beter idee. Daarnaast doe je er ook goed aan om de eieren te bewaren in het doosje, dan drogen ze niet uit en blijven ze vanzelfsprekend langer goed.

Je moet het dus wel ín de koelkast bewaren, want de koude temperatuur houdt de groei van bacteriën tegen. En daardoor krijgen ziekmakers als salmonella en campylobacter minder kans krijgen. Een temperatuur van vier graden Celcius is ideaal voor je ei.

9 x Voeding die niet in je koelkast thuis hoort (en waar dan wel)

Buiten de koeling in de supermarkt

Waarom liggen eieren in de supermarkt dan wél buiten de koeling? Daar is een reden voor. En misschien kun je het na het lezen van dit artikel al wel raden: als ze in de koeling zouden staan, jij haalt ze daar vervolgens uit en neemt ze mee naar huis, ontstaat er wederom temperatuurverschil. En daardoor ontstaat condens.

Het ei wordt vochtig, waardoor schadelijke bacteriën meer kans hebben om te groeien. Vanaf het moment dat de kip het ei legt (wat was er eerder..) tot het in de schappen bij de supermarkt ligt, wordt zo veel mogelijk gelijk gehouden.

En dDan nog iets: Je kunt beter witte eieren kopen dan bruine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom je eieren niet in de koelkastdeur moet bewaren
Sluiten