Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 30 mei 2019

Eierschalen weggooien? Waarom eet je het niet op?

Als je een eitje nodig hebt, of je hem nou gaat bakken, koken of je gebruikt het in een gerecht: grote kans dat je de eierschalen regelrecht de prullenbak ingooit. En dat is zonde, want wist je wel dat je het ook best kunt opeten?

Eierschalen hebben een belangrijke functie. Ze bestaan voor zo’n 95% uit calciumcarbonaat en laat dat nou net een belangrijke voedingsstof zijn.

Calciumcarbonaat in eierschalen

Calciumcarbonaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt tegen brandend maagzuur of een pijnlijke maag, maar het is ook goed voor je gewrichten en botten. Eén eierschaal bevat al twee tot drie keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium.

Hoe moet je het dan eten? Je gaat natuurlijk niet zitten knabbelen op een rauwe eierschaal. Mirror stelt dat je de eierschalen eerst moet koken zodat alle bacteriën worden gedood. Als ze eenmaal goed gekookt zijn, kun je de eierschalen nog zo’n 15 tot 20 minuten pakken in een oven op 200 graden. Vervolgens is het de bedoeling dat je de eierschalen gaat malen tot een poeder.

Dit poeder kun je toevoegen aan brood, spaghetti of pizzadeeg. Wat wel belangrijk is om te weten: je moet ook weer niet te veel poeder gebruiken want een teveel aan calcium kan weer lichamelijke klachten tot gevolgen hebben.

Psst, wist je wel dat je het water van je gekookte eieren aan je plant kan geven? Hier lees je er meer over

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eierschalen weggooien? Waarom eet je het niet op?
Sluiten