Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 22 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

6 dingen waarmee je onbewust je eigen geluk in de weg zit

Om liefde aan anderen te kunnen geven moet je eerst van jezelf houden. Uiteindelijk heb je de langste, belangrijkste, meest intense relatie met jezelf. Daarom is het belangrijk om je eigen geluk niet in de weg te zitten. Toch zijn wij vrouwen geneigd om dit onbewust te doen. Waarschijnlijk herken ook  jij jezelf in (één van) deze 6 punten!

1. Je eigen behoeften

Geloof het of niet… Maar jouw lover, beste vriendin, moeder of zus kunnen geen gedachten lezen. Als jij ergens behoefte aan hebt zul jij je mond toch echt open moeten trekken. Als één van jouw loved ones jouw behoeften niet vervult en je zegt hier niets over zit dit je eigen geluk aardig in de weg. Krop die gevoelens niet op en praat erover! Van jezelf houden betekent ook voor jezelf opkomen. Daarnaast is het essentieel om eerlijk te zijn in relaties. Welke dit dan ook mogen zijn!

LEES OOK: Tijd om wat aardiger voor jezelf te zijn! Zo doe je dat

2. Snelle hap

Als het op je kids aankomt sta je urenlang in de keuken om hun maagjes te voorzien van gezonde voeding. Maar voor jezelf koop je even snel een croissaintje bij de bakker. Erg lekker, maar niet bepaald voedzaam. Je hebt niet altijd evenveel tijd om goed voor jezelf te zorgen. Maar als je van jezelf houdt maak je wel tijd vrij! Je hebt tenslotte maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen. Gun jezelf dus voedzame gerechten, ook op een stressvolle dag!

3. Alone time

Het is heel leuk en aardig dat je agenda volstaat met sociale events. Natuurlijk haal je hier voldoening uit, maar je gunt jezelf op deze manier geen tijd om tot jezelf te komen. Zo kom je natuurlijk nooit toe aan dat boek, een dagje sauna of die leuke serie. Één keertje nee zeggen is heus geen crime. Je geest en je lichaam zullen je dankbaar zijn na een avondje Q-time met jezelf!

LEES OOK: Experts leggen uit waarom het zo bevrijdend voelt om je plannen te cancelen

4. Negatieve gedachtes

Als jij voor iedere negatieve een cent zou krijgen was je inmiddels schathemeltje rijk. Dit is ook niet gek, we zijn vaak geneigd om ons te focussen op de minder fijne dingen in ons leven. Maar probeer jezelf eens te bedenken wat er vandaag wel goed ging en wat je wel leuk vindt aan jezelf. Dit zorgt ervoor dat jij vanavond een stuk lekkerder slaapt!

5. Angsten

Angsten zijn krachtig, maar er zijn manieren om jouw angsten te overwinnen. Vind je iets lastig, maakt een bepaalde activiteit je nerveus of ben je écht bang voor iets? Richt jezelf hierop en overwin je angst. Uit liefde voor jezelf!

LEES OOK: Koppels die deze handeling uitvoeren tijdens de seks zijn gelukkiger

6. Vasthouden

Het is zo gemakkelijk om je aan iets vast te houden, omdat je ergens aan gewend bent. Maar als je een baan hebt die je niet gelukkig maakt, in een relatie zit die al een tijdje niet goed meer voelt en in een stad woont waar je niets uit kunt halen is het tijd voor verandering. Zet je dromen in tot acties woman! 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 dingen waarmee je onbewust je eigen geluk in de weg zit
Sluiten