Eva Dusch
Eva Dusch Eropuit 22 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Eigenlijk is dít het beste deel van je vakantie (en nee, het is niet dat witte strand)

Eindelijk mogen we onze visioenen inlossen waar we al maanden op overleven. Hallo witte stranden, wuivende palmbomen, hangmatten, cocktails en úúúren niks doen. En dit is niet eens het beste deel van je vakantie, zo wijst onderzoek uit. Ha!

Want hoe loop jij erbij wanneer je eenmaal de vakantie geboekt hebt? Juist, met een grote lach. En hoeveel mensen op Facebook weten het al? Ehm, inmiddels je hele vriendenlijst. Kortom: het meest zaligmakende deel van je vakantie begint nog ver voordat jij met je billen op het strand zit.

Het beste van vakantie

Volgens deze studie uit 2010 maakt het plannen en voorbereiden van onze reis ons gelukkiger dan de reis zelf. Dit komt omdat we een mooi en fijn vooruitzicht hebben.

Maar niet altijd…

Hoewel alle vakantiegangers gelukkig worden van het plannen van hun reis, het effect blijkt het grootst wanneer het om een relaxende vakantie gaat.

10 manieren om het begin van de zomervakantie te vieren

Wanneer een vakantie wordt beschouwd als ‘stressvol‘ (ehm, wanneer dan?) of ‘neutraal’ dan was het post-vakantie geluksgevoel al stukken minder of zelfs vergelijkbaar met personen die helemaal geen vakantie hebben gehad.

‘De praktische les die je hieruit kunt halen is dat je het meeste geluk ervaart tijdens het voorbereiden van je vakantie’, vertelt onderzoeksleider Jeroen Nawijn.

Het is dus ook helemaal niet gek dat de meeste mensen hun vakantie plannen (of zelfs al boeken) wanneer ze aan het werk zijn (gek dat we nu opeens allemaal een andere kant op kijken). Even wat fijne afleiding van je dagelijkse bezigheden.

7x De lekkerste luisterboeken die je tijdens de vakantie had willen lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eigenlijk is dít het beste deel van je vakantie (en nee, het is niet dat witte strand)
Sluiten