Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Lifestyle 7 september 2018

Met deze eigenschappen heb je waarschijnlijk betere seks

Ondanks dat sommige mensen er heilig van overtuigd zijn dat goede seks alleen om fysieke aantrekkingskracht draait, kunnen we er niet omheen dat ons innerlijk toch ook wel een rol speelt. Die seksuele spanning die ontstaat als je iemand aan de andere kant van de ruimte van top tot teen opneemt, verdwijnt (als het goed is) echt metéén als het een arrogante zak of een saai muisje blijkt te zijn – zie dan nog maar eens plezier te hebben in bed. The Sun schrijft over een onderzoek dat uitlicht met welke persoonlijke eigenschappen je betere seks hebt.

Het onderzoek werd gehouden onder zo’n duizend Duitse mannen en vrouwen. Zij werden gevraagd naar hun persoonlijkheid, seksleven en seksuele prestaties, waaronder bijvoorbeeld opwinding en orgasmes. Het ging vooral om mensen in lange relaties, met een gemiddelde van maar liefst 24 jaar.

Emotioneel instabiel? Dan heb je betere seks

Uit de resulteet bleek dat mensen vooral goede seks hebben met partners die veel op henzelf lijken, zowel qua persoonlijkheid als qua seksuele voorkeuren. Als je snel opgewonden raakt van seksfantasieën, is het best wel handig om een partner te hebben die hetzelfde heeft.

LEES OOK: Seksen als nooit tevoren: 5 simpele tips voor hete seks

Daarnaast lijkt het – raar maar waar – zo te zijn dat mannen betere seks hebben met vrouwen die een beetje emotioneel instabiel zijn. Misschien niet zo erg dat ze regelmatig in huilen uitbarsten tijdens de seks, maar je zou het natuurlijk wel kunnen linken aan het traditionele beeld dat de man, de vrouw moet beschermen – en een beetje kwetsbaarheid daarom aantrekkelijk voor hen is.

Vrouwen daarentegen zouden betere seks hebben met mannen die het minder snel met hen eens zijn, maar wel aandacht besteden aan details. Ook helpt het als mannen grondig zijn en hun verantwoordelijkheid nemen, omdat ze dan waarschijnlijk meer de neiging hebben om ook hun partner te bevredigen – en dat wordt beloond.

Ook nog goede seks in lange relaties

Het onderzoek keek trouwens ook naar de invloed van onder andere leeftijd en relatieduur. Zo zijn de seksuele prestaties van oudere mannen logischerwijs minder goed. Beter nieuws: als je een lange relatie hebt, betekent dat niet (of in ieder geval niet per definitie) dat je seksleven er minder op wordt. Weer een argument minder tegen dat huwelijk.

En nee, je moet je persoonlijkheid vooral niet aanpassen voor je seksleven – maar het is wel leuk om te weten.

The Sun

Reageer op artikel:
Met deze eigenschappen heb je waarschijnlijk betere seks
Sluiten