Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 2 aug 2016

Eigenwijs kind? Grote kans dat hij later heel succesvol wordt

Iedere ouder of ouder-to-be droomt van het perfecte kind dat goed luistert naar de ouders, goed op school presteert en een all-round engeltje is. Maar dat is dus geen garantie voor een succesvol leven, aldus onderzoekers. Sterker nog, volgens hen waren veel succesvolle volwassenen vroeger stronteigenwijze jongens of meisjes.

Een nieuwe studie toont namelijk aan dat koppige en eigenwijze kinderen veel meer kans hebben om op te groeien tot succesvolle volwassenen, dan de volgzamer types.

Persoonlijkheidskenmerken

De onderzoekers van de studie hebben verschillende kinderen vanaf hun 8e levensjaar gevolgd. Ze hebben zich vooral gericht op persoonlijkheidskenmerken, zoals doorzettingsvermogen en koppigheid. De kinderen werden gevolgd tot ze rond de veertig waren. En wat de onderzoekers ontdekten, was nogal verrassend.

LEES OOK: Hoop je dat je kind later succesvol wordt? Kijk hier dan even naar…

Rijke volwassenen

De volwassenen die het hoogste salaris verdienden, waren namelijk niet de kinderen die netjes naar hun ouders luisterden. Integendeel. Hoe is dat te verklaren? Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat kinderen met een sterke wil minder snel toegeven aan groepsdruk. Ze zullen vechten voor de dingen die ze willen, ongeacht wat de gevolgen zijn of hoe lang het duurt. Worden deze kinderen daarnaast voldoende ondersteund, gemotiveerd en in de juiste richting begeleid, dan is de kans groot dat ze later succesvolle en zelfs rijke volwassenen worden, aldus het onderzoek.

Recht op je doel af

Dus lieve ouders, maak je geen zorgen als je zoon of dochter weer eens dwars doet of een driftbui om niets krijg. Het zou maar zo kunnen dat je kind is voorbestemd om later heel succesvol te worden.

Over driftbuien gesproken, 4 redenen waarom je de driftbui van je peuter niet moet negeren, noch straffen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

learning mind

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eigenwijs kind? Grote kans dat hij later heel succesvol wordt
Sluiten