Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 23 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Ein-de-lijk een groot merk met huidskleurig ondergoed in íedere huidskleur

Waarom denken we bij ‘huidskleur’ altijd aan beige tot lichtroze? En waarom leren kinderen van jongs af aan al dat ‘huidkleurig’ een zalmachtige tint heeft? Deze ‘nude’ ondergoedcollectie van Bjorn Borg hoopt ons op andere gedachten te brengen.

Na Nubianskin verkoopt nu ook het bekende sport- en ondergoedmerk een nieuwe collectie ‘nude’ ondergoed in zes verschillende huidskleuren, of de ‘zes tinten van de mens’. Want het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat we tot nu toe alleen lichte kleuren in de schappen zien liggen? De kleuren van de zogeheten Skin Collection zijn gebaseerd op de Fitzpatrickschaal voor huidskleuren. Deze schaal werd in 1975 ontwikkeld door Harvard-dermatoloog Thomas B. Fitzpatrick om de reactie van verschillende huidsoorten op uv-licht aan te geven.

De boodschap

Volgens Bjorn Borg is ‘nude’ geen kleur en moet iedereen, ongeacht welke huidskleur, passend ondergoed kunnen vinden. Want waarom de donkere huidskleuren weglaten, wanneer 84% van de bevolking een andere huidskleur heeft dan in de rekken hangt? Met dit duidelijke statement wil het Zweedse modemerk een bijdrage leveren aan de politieke discussie die al enige tijd gaande is binnen Europa. Het merk hoopt dat we hierdoor anders over de term ‘nude’ gaan nadenken en dit ook kunnen meegeven aan onze kinderen.

De Skin Collection (€32,95) bestaat uit hotpants voor vrouwen en een boxershorts voor mannen.

Wat vind jij van dit initiatief? En leer jij je kinderen bewust over verschillen in huidskleur? Praat mee op Facebook!

Deze papa ontwerpt pleisters in élke huidskleur voor zijn kind>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ein-de-lijk een groot merk met huidskleurig ondergoed in íedere huidskleur
Sluiten