Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 6 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Einde van het schooljaar: tijd om de juf of meester te bedanken

Het einde van het schooljaar is aangebroken. Tijd om het met zijn allen goed af te sluiten: samen de klaslokalen schoonmaken en niet te vergeten het organiseren van het eindfeest. Bij deze afsluiting is het toch ook wel gebruikelijk om de leerkrachten te bedanken.

Bedanken is iets heel leuks, het is heel makkelijk én het hoeft niet veel te kosten. En het krijgen van een aardigheidje is toch leuker dan een virtueel bedankje via de app? Dit zijn leuke manieren om de leerkracht(en) van je kleine te bedanken:

1. Stoffer en blik

Altijd handig voor in de klas! Hoe leuk is het om een stoffer en blik te personaliseren? Je kunt ook spelen met woordspelingen als: ‘Bedankt voor alle leerstof van het afgelopen jaar.’

2. Chocolade

Doet het altijd goed: van een doos merci chocolade wordt toch iedereen vrolijk? Nog leuker: je kunt een merci cadeautje ook persoonlijk maken!

3. Eerste hulp bij onderwijs

Een medicijnzakje of doosje waar de inhoud op staat: paracetamol voor een zware dag, pleisters voor kleine verdrietjes, pepermunt voor een frisse blik en lipgloss voor een stralende lach.

4. Het zit d’rop

Je kunt veel kanten op met woordspelingen. Wat dacht je van een glazen pot met dropjes en de tekst ’T zit d’rop! Bedankt voor alles’.

5. Taart bakken

Als je kleine het leuk vindt om te bakken, is een taart leuk als bedankje. Maak bijvoorbeeld een aardbeien-slagroom taart met merci chocolade rondom. Leuk, makkelijk én lekker!

6. Juffen/meester rapport

Print een rapport uit en laat je kleine hem invullen met zijn naam, het schooljaar, het stomste en het leukste van het schooljaar, waarom je kleine zijn leerkracht leuk vindt, wat hij de leerkracht wenst en een tekening van hem en de leerkracht. Succes gegarandeerd!

Bedankt

Bedanken zouden we eigenlijk sowieso vaker moeten doen, slechts 16% van de Nederlanders bedankt met een cadeautje, blijkt uit onderzoek naar de bedankgewoontes van Nederland door de fabrikant van merci. Een sms of app sturen is tegenwoordig net zo normaal geworden als de vertrouwde schouderklop of knuffel. Bovendien bedanken we anderen vooral voor vriendschap, steun en alledaagse dingen, maar vergeten we vaak te bedanken voor de meer vanzelfsprekende inzet, zoals bijvoorbeeld die van de juf of meester van je kind (7% doet dit). Tijd dat we ook gaan bedanken voor iets dat we als vanzelfsprekend zien, want juist die mensen verdienen een cadeautje! En ieder bedankje maakt jouw leven een beetje mooier, toch?

header merci artikel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme