Redactie
Redactie Beauty 20 nov 2014

Eindelijk! Deze barbie heeft gewone proporties, striae en nog véél meer

Daar is ‘ie dan! Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een barbiepop op de markt met een normaal lichaam. Weg met die perfecte huid en wespentailles, deze pop toont hoe het vrouwelijk lichaam er veel vaker uitziet. Inclusief een paar realistische features.

Een tijdje terug berichtten we jullie al over de plannen voor een nieuw type barbiepop. Ontwerper Nikolay Lamm presenteerde eerder dit jaar een prototype dat bijzonder goed werd ontvangen. Hij had alleen nog geld nodig om de pop in productie te brengen…

Dat is nu gelukt! Dankzij een succesvolle crowdfunding-actie is de ‘Lammily Doll’ online verkrijgbaar. Nu is het wachten tot ook Nederlandse verkopers de pop zullen aanbieden, want het resultaat mag er zijn! De pop heeft niet alleen een normaal figuurtje, je kunt met behulp van losse stickers puistjes, striae, littekens en zelfs tatoeages aanbrengen.

Want ja, welke vrouw heeft nou geen striae op haar heupen of wat cellulitis op haar benen? Dankzij deze poppen komen meisjes, nog voor hun eigen puberteit, in aanraking met meer waarheidsgetrouwe vrouwenlichamen. Dit is belangrijk, want zo krijgen ze een realistisch beeld van wat hun straks te wachten staat. Het idee is dat ze zo opgroeien zonder hun eigen lichaam te bekritiseren. Dit is wat we noemen ‘verantwoord speelgoed’!

De reacties van kinderen liegen er niet om: ‘Lammily ziet er uit alsof ze iemand zou helpen.’

Reageer op artikel:
Eindelijk! Deze barbie heeft gewone proporties, striae en nog véél meer
Sluiten