Beauty 20 nov 2014 Redactie

Eindelijk! Deze barbie heeft gewone proporties, striae en nog véél meer

Daar is ‘ie dan! Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een barbiepop op de markt met een normaal lichaam. Weg met die perfecte huid en wespentailles, deze pop toont hoe het vrouwelijk lichaam er veel vaker uitziet. Inclusief een paar realistische features.

Een tijdje terug berichtten we jullie al over de plannen voor een nieuw type barbiepop. Ontwerper Nikolay Lamm presenteerde eerder dit jaar een prototype dat bijzonder goed werd ontvangen. Hij had alleen nog geld nodig om de pop in productie te brengen…

Barbie12

Dat is nu gelukt! Dankzij een succesvolle crowdfunding-actie is de ‘Lammily Doll’ online verkrijgbaar. Nu is het wachten tot ook Nederlandse verkopers de pop zullen aanbieden, want het resultaat mag er zijn! De pop heeft niet alleen een normaal figuurtje, je kunt met behulp van losse stickers puistjes, striae, littekens en zelfs tatoeages aanbrengen.

Want ja, welke vrouw heeft nou geen striae op haar heupen of wat cellulitis op haar benen? Dankzij deze poppen komen meisjes, nog voor hun eigen puberteit, in aanraking met meer waarheidsgetrouwe vrouwenlichamen. Dit is belangrijk, want zo krijgen ze een realistisch beeld van wat hun straks te wachten staat. Het idee is dat ze zo opgroeien zonder hun eigen lichaam te bekritiseren. Dit is wat we noemen ‘verantwoord speelgoed’!

barbie
barbie4
barbie6
barbie3
Barbie11

De reacties van kinderen liegen er niet om: ‘Lammily ziet er uit alsof ze iemand zou helpen.’

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eindelijk! Deze barbie heeft gewone proporties, striae en nog véél meer
Sluiten