Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 6 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk een Barbie met normale proporties!

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen op internet: de Barbie met ‘normale proporties’ van kunstenaar Nickolay Lamm. Afgelopen juli haalde hij het nieuws met de 3-D geprinte pop. De ontwerper kreeg zoveel positieve reacties dat hij nu een crowdfund-actie is gestart om de pop in productie te krijgen.

De Lammily-pop is gebaseerd op de proporties van de gemiddelde 19-jarige. Ze heeft normale enkels, knieën, voeten, een casual kledingkast met spijkerbroeken, sneakers en sportkleding én draagt nauwelijks make-up. Allemaal om een meer realistischere pop te maken, zodat kleine meisjes die opgroeien een beter zelfbeeld ontwikkelen.

Lamm: ‘De eerste campagne is meer gericht op de ouders, maar in de toekomst gaan we ons richten op jonge meisjes die gewoon leuk willen spelen met Lammily. Ik wilde een pop maken met het idee average is beautiful.

Lamm hoopt met zijn crowdfund-actie 95.000 dollar op te halen om de pop in productie te laten gaan. Geloof jij wel in dit project? Je kunt hier de actie steunen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eindelijk een Barbie met normale proporties!
Sluiten