Nienke Magnin
Nienke Magnin Gezondheid 8 mrt 2017

Eindelijk een heerlijke make-up tutorial die echt is

‘Geen idee waarom ik deze primer gebruik, maar hij was superduur, dus ik blijf hem maar gebruiken.’ ‘Dit spul doe ik onder mijn kin, om de illusie te wekken dat ik maar 1 kin heb.’ ‘Ik heb dit product enkel gekocht, omdat ik me geïntimideerd voelde door de verkoopster’ en ga zo maar door. Deze ‘real life’ make-up tutorial van de Australische comédienne Tanya Hennessy ging viral en niet zonder reden. 

Moet je alweer gaan contouren

De make-up tutorial is niet meer weg te denken van onze tijdlijn. Heb je net de perfecte vorm van je wenkbrauwen een beetje in de vingers, moet je alweer gaan contouren en heb je het contouren van je gezicht onder de knie, beginnen ze over het contouren van je billen en zelfs je benen. Van de perfecte concealer tot de beste blush, make-up is hip en happening en make-up artists weten daar met hun – weinig werk met groots effect filmpjes – handig op in te spelen.

Drie uur eerder opstaan

Geen idee of het waar is, maar ik las ooit in een interview dat Sylvie Meis in haar tijd als voetbalvrouw elke dag drie uur eerder opstond dan Rafael, omdat het haar zoveel tijd kostte om eruit te zien, zoals ze er dagelijks uitziet. Ieder zijn vak natuurlijk, maar slaap is in mijn huis een stuk heiliger dan de perfecte wenkbrauwvorm of de glans op mijn jukbeen. Ik douche, ik zeep, ik serum, ik crème, ik oogcrème, ik prime, ik foundation, ik poeder, ik mascara en dat vind ik eigenlijk al best wat. Als ik mijn tijdlijn (en de drie uur van Sylvie Meis) moet geloven, neigt mijn ochtendritueel van negen stappen echter naar complete verwaarlozing.

Kim Kardashian

Een paar weken geleden zag ik een filmpje waarin Kim Kardashian uitlegde hoe ze haar décolleté contourt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch ook even op dat filmpje heb geklikt. Moet ik dit ook? En what about mijn hagelwitte t-shirt dan? En hoe geef ik mijn kinderen dan een knuffel zonder ze onder te smeren met de lichtbruine substantie, die ik daarvoor nodig heb? Ik geef het op. Make-uppen is gewoon niet echt aan mij besteed. Ik pas voor verwaarlozing, maar fris en verzorgd zijn, is wat mij betreft ‘real life’ genoeg. Of je nu het ritueel van Tanya of Kim K aanhangt of iets ertussenin (schone borstels en een verse mascara zou ik persoonlijk wel aanraden), er is een wijsheid van Roald Dahl, die ik in dit verband graag aanhaal: ‘if you have good thoughts, they will shine out of your face like sunbeams.’ Daar kan toch geen make-up tegenop?

Nog een hilarische make-up tutorial vind je HIER

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eindelijk een heerlijke make-up tutorial die echt is
Sluiten