Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 26 feb 2016

Eindelijk! Met deze 3D-app shop je zo je hele interieur bij elkaar

Niks zo leuk als op zondagmiddag door de Ikea te struinen en vooral heel veel overbodige dingen te kopen en gehaktballetjes te eten. Maar deze nieuwe app Pair3D geeft een nieuwe draai aan het online shoppen en dat is bijzonder comfortabel én miskoop-proof.

Je kunt je interieur uittekenen. En vooral je verbeelding gebruiken. Maar of die nieuwe bank en het vloerkleed écht goed matchen met je houten vloer, dat zie je pas na aankoop. Als je uit het stenen tijdperk komt, ja. Want natúúrlijk is ook daar inmiddels een app voor uitgevonden. Met het bestaan van virtual reality, je legt een soort van digitale laag aan over de werkelijkheid, is dit dus verleden tijd. De nieuwe app voor de iPhone/iPad gebruikt dit technische snufje om de meubels in je woonkamer te plaatsen. Digitaal, welteverstaan. Alsof het er écht staat. En dat ziet er realistischer uit dan je denkt.

Bron: HGTV

En slepen maar

De app is bedacht door de Amerikaan Andrew Kemendo en is gebaseerd op zijn augmented reality programma VisiDraft, waarmee je virtual reality kunt combineren met de echte realiteit zoals gezien door de cameralens van je iPhone of iPad. Via het touchscreen kun je verschillende meubels zo je kamer in slepen om te zien hoe het staat. Je kunt er zelfs omheen lopen om het zo vanuit verschillende hoeken te kunnen bekijken. De app is gelinkt aan vele populaire meubeldesigners waaronder -jawel- Ikea (hoera!). Heb je eenmaal je favorieten gekozen, dan kun je ze gelijk online shoppen.

Bron: HGTV
Bron: HGTV

Betekent dit het einde van de gezellige Ikea-uitjes? Zeker niet. Er zijn nog genoeg redenen om wél een bezoek te brengen aan de meubelgigant. En we zijn dol op hun slimme hacks.

10x vernieuw je interieur zonder een cent uit te geven>

Reageer op artikel:
Eindelijk! Met deze 3D-app shop je zo je hele interieur bij elkaar
Sluiten