Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Eropuit 3 apr 2017

Eindelijk samen een weekendje weg? Met deze 6 tips haal je er het maximale uit

De kinderen zijn ergens ondergebracht en jullie weekend samen is ‘on’. En daar wil je alles uithalen, zonder dat je in de trein terug zit en denkt: we hadden ook dit en dit kunnen doen. Met deze 6 tips haal je er samen het maximale uit.

1. Skip die hoge verwachtingen

Als je na misschien wel weken gebroken nachten, althans dat is bij mij vaak zo, dan eindelijk met je man een weekend weggaat, wil je er ook alles uithalen. Maar een complete vakantie in twee dagen proppen, gaat je niet lukken. Dus stel jezelf, en ja dat klinkt misschien een beetje zoetsappig, gewoon tot doel dat je samen bent. Punt. Wil je exact weten welke stad daar perfect voor is? Daar kun je heel makkelijk achter komen met onze speciale Famme Express, mede mogelijk gemaakt door NS International. Vul de vragen in en op het einde rolt er de perfecte bestemming voor jullie uit.


 

2. Plan een goed restaurant van te voren

Zo, daar is dan eindelijk het moment dat je uren kunt tafelen met bijpassende wijnen in een goed restaurant. Zonder dat je een kind bezig moet houden of moet gaan voor een snelle hap. Ik heb mezelf ooit samen met mijn vriend teruggevonden in een stad, uren zoekende naar dat éne perfecte restaurant. Wat we niet vonden. Nu reserveren we altijd vooraf. Perfecte avond: check.

3. Ga niet helemaal tot het gaatje

Als je dan dat restaurant uitrolt en daarna nog in de kroeg beland, is dat heel leuk. Maar als je jezelf vervolgens de dag erna met een dijk van een kater door een stad moet slepen, is de lol er snel af. En dat is weer zonde van jullie tijd samen.

4. Neem de trein

Als je met de trein gaat, maak je van de reis al een uitje op zich. Je kunt er zelfs een wijntje bij open trekken. Het is hartstikke comfortabel, er is altijd eten en drinken aan boord en je kunt lekker veel meenemen. Vooral op de terugweg, als je geshopt hebt. Maar het meest ideale is: je stapt direct in en hebt geen inchecktijd. Parkeerkosten of files? Die kun je ook afvinken. Plus je komt aan in hartje stad. Scheelt tijd, die je aan elkaar kunt besteden.

5. Plan even helemaal niets

Probeer eens helemaal niets te plannen en ga samen die stad verkennen. Zoals je vroeger ook deed. Kijken waar je beland. De kwaliteit van samen even weg zit ‘m niet in de hoeveelheid musea die je kunt afvinken, maar in de gesprekken die je bijvoorbeeld hebt tijdens een uitgebreide lunch in een klein kroegje op een onverwachte plek. Schema’s en planningen maak je thuis wel weer.

6. Boek een goede accommodatie

Het liefst een slaapplek in het hartje van de stad, waar je ook makkelijk kunt komen met de trein. Het moet ook een beetje een knusse, fijne kamer zijn, want je wilt er wel wat tijd samen kunnen doorbrengen. In een ongezellig hotel met kartonnen muren komt die romantische vibe er nu eenmaal niet zo lekker in. Dat klinkt als een open deur, maar is wel essentieel voor je perfecte weekendje weg.

Dus geen zin in files, hoge parkeerkosten en in een comfortabele reis met je geliefde? Met NS International zit je vanaf 19 euro op een topbestemming!.

in samenwerking met NS International

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eindelijk samen een weekendje weg? Met deze 6 tips haal je er het maximale uit
Sluiten