wpk-admin
wpk-admin Lifestyle 7 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: WhatsApp introduceert langverwachte verandering

Sinds kort kun je op WhatsApp je berichten verwijderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degenen die in jouw chat zitten. Zo kun je dus snel een berichtje verwijderen, dat je per ongeluk naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Waarschijnlijk heeft de update al miljoenen ongemakkelijke momentjes voorkomen.

WhatsApp berichten verwijderen

Althans, mits je er snel bij bent. De deadline lag namelijk op 420 seconden, oftewel, zeven minuten. Na die deadline kon je een bericht niet meer verwijderen. Dat is zeer kort, vooral als je niet de hele dag op je smartphone zit. Dat heeft WhatsApp nu blijkbaar ook door. Een nieuwe update heeft die deadline namelijk een stuk redelijker gemaakt. Je hebt nu 4096 seconden om berichten te verwijderen. Dat komt neer op 68 minuten en 16 seconden. Een flink verschil!

Nieuwe features

De feature werd afgelopen november voor het eerst gelanceerd. Alle betrokken partijen krijgen in de chat te zien dat er een bericht is verwijderd. Je kunt dus niet geheel ontwijken dat de ander weet dat je iets hebt verwijderd, of iets hebt verstuurd. Verder werkt de chat-app aan andere nieuwe functies. Binnenkort worden doorgestuurde berichten ook zo aangemerkt: Forwarded messages. Mede om de strijd aan te gaan met spam.

Daarnaast kunnen alle leden van groepchats binnenkort een group description instellen. Dat is een korte beschrijving van de groepchat, die onder de groepsafbeelding zal verschijnen. Handig om bijvoorbeeld het doel van de chat samen te vatten! De functie is beschikbaar voor elk lid, niet alleen de admins. Ook kun je rekenen op stickers, inclusief een complete sticker-winkel zoals je die gewend bent van Facebook Messenger. WhatsApp is immers van Facebook, en dat ga je de komende maanden steeds meer merken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme