Hoe herken je je eisprong: 8 ovulatie symptomen

Wanneer je zwanger probeert te raken, is timing alles. Geslachtsgemeenschap of inseminatie net voor en op je meest vruchtbare dag verhoogt je kans om zwanger te raken. Daarom is het slim om je eisprong te herkennen. Dit zijn de 8 meest herkenbare ovulatie symptomen:

1. Afscheiding

Je afscheiding verandert tijdens je ovulatie tot een romig, plakkerig en wit slijm. Oftewel je meest vruchtbare baarmoederhalsslijm. Dit slijm is de beste indicatie voor je ovulatie.

2. Temperatuur

De gemiddelde lichaamstemperatuur van het lichaam is ongeveer 37 graden. Maar tijdens je eisprong neemt je temperatuur met tenminste 0,2°C toe. Lees hier hoe je je eisprong kunt meten door middel van je basale temperatuurmethode.

3. Baarmoederhals

Normaal gesproken ligt je baarmoederhals laag en is ‘ie stevig en gesloten. Rond je ovulatie wordt je baarmoederhals hoger, zachter en meer open. Wees niet bang om je arts te vragen hoe je dit zelf kunt voelen.

4. Bloedverlies

Wanneer het eitje uit de follikel komt kan er een kleine hoeveelheid bloedverlies optreden. Maak je geen zorgen als je een beetje bloed in je slipje ziet, dit is volkomen normaal!

Lees ook: Veelvoorkomende redenen waarom vrouwen bloeden na de seks

5. Gevoelige borsten

De hormonen gieren door je lijf, en dit kan je borsten aardig gevoelig maken.

6. Misselijk

De toenemende hormonen kunnen ook aardig wat misselijkheid teweeg brengen.

7. Buikkramp

Niet iedere vrouw ervaart pijn tijdens haar ovulatie, maar sommige vrouwen hebben last van krampen in de onderbuik of een scherpe pijn aan één kant van de buik. In zeldzame gevallen kan de pijn worden veroorzaakt door een cyste op de eierstokken, dus houd je klachten goed in de gaten en bespreek het met je arts!

Lees ook: Menstruatieklachten, maar niet ongesteld? Dit kunnen de redenen zijn!

8. Lust

Tijdens je eisprong ben je het meest vruchtbaar, en de natuur helpt je uiteraard graag een handje. Daarom is de kans groot dat je tijdens je ovulatie meer zin hebt in seks dan gewoonlijk.

 

Mother

Reageer op artikel:
Hoe herken je je eisprong: 8 ovulatie symptomen
Sluiten