Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Kids 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De elektrische kinderwagen is op komst: handig of overbodige luxe?

Elektrisch transport wordt beschikbaar voor een steeds groter publiek. Zo is de elektrische fiets al lang niet meer alleen bedoeld voor ouderen. En wat dacht je van de elektrische bakfiets? Die is de redding voor veel ouders met jonge kids.

Wat missen we nog? Iets voor de aller kleinsten, de baby’s. Voor hen werkt Bosch aan een elektrische kinderwagen. En ook een beetje voor jou natuurlijk.

De e-kinderwagen komt er aan

Bosch, ja het merk dat ook je wasmachine maakt, heeft een elektrisch systeem ontwikkeld voor kinderwagens. Het systeem is voorzien van batterij, elektrische motoren, sensoren en een app. Het Zweedse bedrijf Emmaljunga zal de eerste zijn die deze techniek in zijn wagens laat inbouwen. Deze e-kinderwagens zullen begin 2020 op de markt komen, maar verwacht is dat zeker meer merken dit voorbeeld volgen. Het lijkt er dus op dat het volgende elektrische voertuig op de markt voor jou en je baby is.

kinderwagen
Bosch electric stroller (Bron: Bosch)

Wat kan een elektrische kinderwagen?

De kinderwagen met ingebouwde elektrische motor zal je net wat extra power geven wanneer je een heuvel op loopt. Ook trapt hij op de rem wanneer je weer naar beneden moet. En verlies je controle over je kinderwagen? Dan gaat hij automatisch op de rem. Best high tech allemaal, maar je hem natuurlijk gewoon blijven duwen als de accu leeg is of als je even geen hulp nodig hebt van de motor.

Aan (overbodige) luxe hangt een prijskaartje

Of een e-kinderwagen echt een must-have is voor jou en je baby? Daar zijn wij zelf ook nog niet helemaal uit. Er zijn steeds meer apparaten op de markt die iedere boertje, zucht en steun van je baby monitort. Dit soort slimme technologieën kunnen erg handig zijn. In andere gevallen lossen ze soms een probleem op dat er niet is. De elektrische kinderwagen valt misschien in deze laatste categorie.

kinderwagen
Elektrische kinderwagen van Emmaljunga (Bron: Emmaljunga)

Begrijp ons niet verkeerd, het lijkt ons zeker heerlijk om de kinderwagen met één vinger te kunnen duwen. Alleen zul je een e-kinderwagen niet snel nodig hebben als je in een Nederlandse stad woont. Maar maak je een wandeling door het bos of over het strand, dan is een beetje extra duwkracht zeker niet verkeerd.

Of een e-kinderwagen daadwerkelijk zal aanslaan onder het grote publiek dat weten we niet zeker. Ook omdat hij waarschijnlijk een complete ribbenkas uit je lijf zal kosten. Ja, nog meer ribben dan de gemiddelde strolly al kost. Dus voor nu zijn we nog prima tevreden met het ‘ouderwets’ duwen van de wagen.

Lees ook: Safety first: deze eenvoudige kinderwagenfunctie wordt niet goed gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De elektrische kinderwagen is op komst: handig of overbodige luxe?
Sluiten