Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 19 mrt 2017

Elise (6) is model voor nieuwe Hema-folder en oh ja ze heeft Down syndroom

Al eerder schreven we over de modellencarrière van kinderen met het syndroom van Down. In het buitenland. Voor het eerst zien we nu een meisje stralen in de nieuwe Hema-folder.

Haar naam is Elise, ze is 6 jaar oud en komt uit Delft. Moeder Marianne de Cock gaf haar dochtertje op nadat er een berichtje verscheen op de Facebook groep Stichting Down Syndroom. Aan het AD vertelt ze dat ze een meisje met Down zochten met maat 116-122. Precies Elise’s maat en dus besloot ze haar op te geven. Moeder Marianne is beretrots op haar dochter, zoals elke andere moeder zou zijn. Ze laat weten dat het overigens hartstikke normaal is en Elise een meisje is ‘zoals alle andere’.

‘Dat ze toevallig een chromosoom meer heeft dan de meeste anderen, maakt haar natuurlijk wat anders, maar ze is daardoor niet bijzonder’ – Marianne

Het initiatief om een kindje met Down te laten schitteren in een Hema reclame is overigens niet nieuw. Woordvoerder Marry Jansen heeft zelf een zoontje met Down en wil als Hema uitstralen dat iedereen bij Hema hoort en past. ‘Hema is supernormaal, zoals de gemiddelde Nederlander’, en daar horen dus kindjes met Down ook bij.

BEKIJK OOK: deze ontroerende video waarin Down kindjes hun moeders geruststellen.

Elise heeft volop genoten van de dag waarin ze in een mooie jurk op K3 muziek met de andere meiden mocht dansen en lol maken, vertelt moeder Marianne verder. Ook benadrukt ze dat de Hema absoluut geen statement wil maken of het nieuws opzoekt. Het is gewoon en hoort bij het normale leven. Wel geeft Marianne aan dat het bijdraagt aan positiviteit over Down syndroom. En dat komt op een mooi moment zo vlak voor Wereld Down Syndroom dag dat jaarlijks op 21 maart is.

Als je deze video van een vader met een Down kindje nog nooit gezien hebt, moet je echt even kijken.

AD

Reageer op artikel:
Elise (6) is model voor nieuwe Hema-folder en oh ja ze heeft Down syndroom
Sluiten