Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 10 juni 2014

Eliza (4) verplettert recordopbrengst online geldinzamelingsactie

Eliza O’Neill is een 4-jarig meisje met een zeldzame levensgevaarlijke ziekte. Ze lijdt aan het Sanfilippo syndroom, dat ervoor zorgt dat giftige stoffen niet worden afgebroken in haar lichaam. Haar ouders startte enkele maanden geleden een online inzamelingsactie via GoFundMe en afgelopen week verpletterde ze het record met een opbrengst van meer dan 1 miljoen dollar.

Meer dan 20.000 mensen doneerden gul en maken het nu mogelijk dat Eliza en een aantal andere kinderen een nieuwe behandeling ondergaan die mogelijk een positieve uitwerking heeft op de ontwikkeling van de ziekte.

In de video die de afgelopen tijd viraal ging vertellen de ouders van Eliza dat als er niets gebeurt zij niet meer zal kunnen praten over 6 maanden, niet meer zal kunnen lopen binnen een jaar. En uiteindelijk toevallen zal krijgen en compleet gehandicapt raakt. Je kunt je er niets bij voorstellen als je het schattige blonde meisje ziet rondrennen. Het filmpje is hartverscheurend.

Als het allemaal goed gaat en de donaties in dit tempo binnen blijven komen, zal Eliza binnenkort in het kinderziekenhuis in Ohio in Amerika proefmedicatie kunnen ondergaan die succesvol is gebleken op dieren.

10 dollar

‘Het is bijzonder om te zien hoe mensen zonder geld of baan toch geld willen geven voor Eliza’, zegt haar vader in een interview aan People Magazine. Al is het maar 10 dollar, alles bij elkaar levert het zo veel op.

Om te doneren #SavingEliza, bezoek je haar GoFundMe pagina hier. Laten we vurig hopen dat Eliza over een tijd nog steeds zo vrolijk rondrent.

Reageer op artikel:
Eliza (4) verplettert recordopbrengst online geldinzamelingsactie
Sluiten