Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 7 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Model met downsyndroom schittert in nieuwe campagne Gucci

De achttienjarige Ellie Goldstein heeft een primeur te pakken: het meisje is de eerste vrouw met het syndroom van Down ooit dat in een campagne van Gucci schittert. Het is de eerste grote klus voor Ellie.

En de foto’s… Die zijn prachtig!

Ellie Goldstein

Gucci lanceerde onlangs een gloednieuwe mascara met Ellie Goldstein als model in de campagne. Inmiddels vliegt de campagne met het meisje de hele wereld over. Het grote modemerk zet zichzelf hiermee op de kaart als een merk dat inclusie en diversiteit hoog in het vaandel heeft staan.

Uit een onderzoek van Zebedee Management, het modellenbureau waar Ellie onder contract staat, blijkt dat maar 0,06 procent van de modellen in campagnes een handicap heeft. Volgens het modellenbureau was het dan ook hoog tijd dat een model met een handicap in een campagne zou schitteren. ‘We hopen echt dat alle merken er rekening mee zullen houden en dat ook mindervalide modellen nu de norm worden’, laat Laura Johnson van Zebedee Management weten.

‘Supertof’

Ellie noemt het geweldig dat ze de kans heeft gekregen om te schitteren in de campagne. Aan Daily Mail laat ze weten: ‘Ik vond het modellenwerk supertof, en het was fantastisch om zo’n mooie jurk van Gucci te mogen dragen. Ik ben heel trots op de fotoshoot en het resultaat en ik hoop dat ik in de toekomst nog voor andere merken zal mogen poseren.’

Ellie in de campagne van Gucci:

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Model met downsyndroom schittert in nieuwe campagne Gucci
Sluiten