En bedankt, hè! Deze lullige uitspraken kregen jullie voor je kiezen

Sommige opmerkingen kunnen gewoon écht niet. Maar helaas blijven ze gemaakt worden. Bij Famme selecteren we elke week een aantal – op z’n zachtst gezegd – lullige opmerkingen die jullie met ons delen. Om ze vervolgens met open mond te lezen. Ongelofelijk!

Een selectie van wat jullie ons deze week stuurden:

[STAP stap=”1″]

De Hulk

Amanda: ‘Onze dochter werd geboren met een spoedkeizersnede, omdat ik zwangerschapsvergiftiging had en zij in het vruchtwater had gepoept. Lig je daar vast gebonden, kijkend naar een wit doek en hoor je letterlijk de verplegers zeggen die je dochter “halen”: ‘Oh deze is zo groen, het lijkt de hulk wel! Ik als beelddenker had het idee dat ik was bevallen van een monster.’ Bedankt!’

[STAP stap=”2″]

Kom op nou, hoor!

Lien: ‘De gynaecoloog van wacht tijdens de bevalling: ‘Je denkt toch niet dat ik al het werk ga doen zeker?’ Als je zo blijft doen ga je schade berokkenen aan je kindje hoor.’

[STAP stap=”3″]

Gewoon een beetje zweet, mevrouw?

Joyce: ‘Mijn vliezen waren gebroken, maar niet in een plons. De scheur zat blijkbaar hoger waardoor het met golfjes kwam. Toen we een dag later in het ziekenhuis kwamen nadat ik de hele nacht weeën had gehad die om 4 uur s ochtends weer stopten, vroeg de gynaecoloog of ik niet gewoon aan het zweten was daar beneden! Túúrlijk meneer, midden in december…’

[STAP stap=”4″]

Groeit goed!

Daphne: ‘In het begin van mijn zwangerschap viel ik af in plaats van dat ik aankwam. Ik kreeg van de verloskundige de tip om toch wat vollere producten te eten en drinken. Toen ik beviel was ik uiteindelijk dertig kilo aangekomen. Bij een van de laatste controles zei de verloskundige toen ik op de weegschaal stond: ‘Zooo… moeders groeit ook goed!’

[STAP stap=”5″]

Denk daar nog maar even over na

Claudia: ‘Tijdens een controle bij een gynaecoloog vanwege weinig beweging maakte hij een echo. Daar merkte hij uit op dat het kindje in een stuitligging lag. Vanwege een eerdere stuitligging en keizersnede zei ik: ‘Dat wordt dus weer een keizersnede’. Zijn reactie: ‘Nou mevrouw, denk daar maar eens goed over na. Het zal niet niet de eerste keer zijn dat de moeder het leven laat en het kindje het overleeft.’

[STAP stap=”6″]

Eh, ja?

Michèle: ‘Na 48 uur vroeg ik om een keizersnee. Of ik wel wist dat het een zware buikoperatie was en dat ik dan natuurlijk bevallen zou missen.’

[STAP stap=”7″]

Gefeliciteerd!

Arja: ‘Mijn zoontje overleed na 29 weken zwangerschap 11 uur na de bevalling. De verpleegkundige: ‘Gelukkig hebben jullie nog een zoontje!’ Dit alles gebeurde een dag voor mijn verjaardag. De dag van mijn verjaardag, een dag later na zijn dood, kwam een broeder mij feliciteren met mijn verjaardag! Rot op toch, dacht ik. Wat kan mij dat schelen.’

Ook zo’n opmerking te horen gekregen? Deel ‘m met ons en wie weet zit jouw opmerking er volgende week bij.

We kennen er genoeg! 18 hilarische illustraties over de ‘problemen’ tijdens de zwangerschap >

Reageer op artikel:
En bedankt, hè! Deze lullige uitspraken kregen jullie voor je kiezen
Sluiten