Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 2 juni 2015

En jij dacht dat een klein kind pittig was?

Een baby hebben kan pittig zijn. Ze willen van alles, maar je weet vaak niet wat. De hele dag en nacht ben je met ze bezig. ‘Kan niet wachten tot ze ouder zijn’, verzucht je misschien. Wordt het makkelijker als ze groter worden? Jazeker? En toch ook weer niet… Want:

Een groot kind heeft EEN GROTE EIGEN MENING

Kun je een klein kind nog in een leuke roze of blauwe romper wurmen omdat jij dat nou eenmaal leuk vindt staan, een groot kind ain’t taking no shit. Die heeft namelijk EEN GROTE EIGEN MENING. In hoofdletters. Dat kan betekenen dat je dochter de straat op wil met een outfit uit de verkleedkist. Of dat je zoon een lange discussie met je aangaat waarom een speelgoedauto een goede investering is voor de toekomst. Was het vroeger nog gewoon ‘nee’, nu zul je toch echt met argumenten moeten komen. Of leren ‘nee’ héél besluitvaardig te laten klinken.

Een groot kind betekent: grote kosten

Jij dacht dat luiers duur waren? * Proest! * Oké, dan kun je je borst écht natmaken als je kind groot is. Dan heb je namelijk voortdurend dingen waar je kosten voor maakt. Zoals de kostuumbijdrage voor de balletvoorstelling van je dochter. Schoolreisje. Of zwemles. Telkens als je het geld voor het één hebt betaald, ligt er voor het volgende een rekening klaar. Je bent doorlopend je portemonnee aan het trekken, wen er maar aan.

Deze kinderen weten al wat ze willen worden als ze écht groot zijn! Grappig! >

Een groot kind heeft een grote hoeveelheid activiteiten

Speeldates, sportlessen, verjaardagen, (buiten)schoolactiviteiten, je kind heeft het er maar druk mee. En jij vaak dus ook. Brengen, halen, betalen, organiseren, je bent er bijna fulltime mee bezig. Zonder schema red je het echt niet.

Een groot kind maakt grote stappen

De eerste keer alleen naar school op de fiets, je grote kind maakt grote stappen in het leven. Toen hij klein was, vond je het al heel wat dat hij een dagdeel bij de crèche was, nu gaat hij met school een paar dagen op schoolkamp. Je moet hem erop leren vertrouwen dat hij zelf verstandige keuzes maakt. En ook al maak je je daar nu grote zorgen over, dit is de eerste stap naar zijn eigen leven, zonder jou.

Wat vind jij het grootste verschil tussen het babystadium en nu-ze-ouder-zijn? Praat mee op onze Facebook!

Pittig of niet, dít is het geheim van de gelukkige ouder! >

Reageer op artikel:
En jij dacht dat een klein kind pittig was?
Sluiten