En we noemen haar Elsa…

Het was te verwachten, als je naar de populariteit van de film Frozen kijkt: één van de hoofdpersonen heeft een boel naamgenootjes gekregen. Die ouders hadden blijkbaar wat moeite met ‘laat ‘t gaaaaaaan‘.

Sinds de film Frozen uitkwam, in 2013, is er in Amerika een opvallende toename te zien in het aantal baby’s dat Elsa wordt genoemd… Vorig jaar waren dat er maar liefst duizend. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De feitelijke heldin van de film, Anna, heeft trouwens géén toename in naamgenoten.

Ook in Nederland meer Elsa’s

Maar niet alleen in Amerika is de naam populairder geworden, ook in Nederland is er sinds 2013, het jaar dat Frozen uitkwam een toename geweest, zo constateert het Meertens instituut. En ook hier is er bijna een verdubbelling. Alleen… waren er in 2013 maar 28 Elsa’s, wat betekent dat er in 2014 ‘maar liefst’ 55 kinderen werden geboren die Elsa werden genoemd. De naam Anna is al sinds de jaren 50 aan een duikvlucht bezig, maar heeft nog steeds een tienvoud aan het aantal baby’s dat Elsa wordt genoemd: anno 2014 werden er 553 kinderen Anna genoemd.

Wij gaan niet voor meer Olafs

De mannelijke karakters hebben in de USA ook gezorgd voor een toename in Olafs en Van 9 Olafs naar 22, Kristoff gaat van 7 naar 32. Rendier Sven kreeg er 55 nieuwe naamgenootjes bij (tegenover 33 in 2013). In Nederland is er geen toename van deze namen.

Reageer op artikel:
En we noemen haar Elsa…
Sluiten