Merel Schut
Merel Schut Relatie 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Bride to be: heb jij al aan de engagement-moon gedacht?

Naast alle opwinding en blijdschap als je gaat trouwen, komt er als bride-to-be ook een hoop op je af. De checklist voor het regelen van de bruiloft lijkt eindeloos, nietwaar? Wat is er fijner dan er nog even met je aanstaande tussen uit gaan voor alle stress losbarst? Een reisje als engagement-moon is een groeiende trend in trouwland.

Na de honeymoon of babymoon…

Ja de honeymoon ken je vast, maar die vakantie boek je pas voor ná het jawoord. Net als de babymoon, het reisje ter ontspanning als er een baby op komst is en je ‘voor de laatste keer’ met z’n tweeën weg kunt. Famme tipte al eerder de perfecte bestemmingen als je lekker tot rust wilt komen met dat kleintje in je buik.

Maar de engagement-moon vormt een perfect moment om alle trouwstress even te ontvluchten met een (mini-)vakantie. Je kunt dan onder het genot van een wijntje en een hapje samen snode plannen smeden voor de grote dag. Het is de ideale manier om even afstand te nemen van al het geregel dat op je afkomt en te bedenken wat je écht wilt.

Want wat denk je van alle vragen die mensen op je afvuren als ze horen over je verloving? Alle goedbedoelde vragen en adviezen kunnen je doodsbenauwd maken. Een mooi moment om de engagement-moon in te plannen met je aanstaande, dus.

Wedding planning website The Knot vindt dat je de engagement-moon het best kunt maken kort na de verloving. Om het heugelijke nieuws samen te vieren en verwerken.

Hot in de VS maar ook hier

In de VS is de engagement-moon hartstikke hot. Aanstaande bruiden wordt door online magazine Brides een reisje naar de Bahama’s aangeraden, of een romantische vakantie naar Cuba of Hawaii. Zoek je het liever wat dichterbij voordat je gaat trouwen?

Sommige Nederlandse hotels bieden daadwerkelijk al een engagement-moon aan. De luxe suite wordt dan voor je klaargemaakt, je krijgt een heerlijk diner en natuurlijk een fles bubbels. Zo kun je in alle rust even al je wensen op een rijtje zetten voor je grote dag.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bride to be: heb jij al aan de engagement-moon gedacht?
Sluiten