Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids maart 14, 2017

Engelse school verbant telefoons: ‘Praat liever met je kind’

‘Ontvang je kinderen met een lach, niet met een telefoon’. Dat is wat er tegenwoordig op een groot bord aangegeven staat bij een basisschool in Engeland. Het bord maakt duidelijk dat ouders meer aandacht voor hun kinderen moeten hebben dan voor hun mobiele telefoon.

Het bord is te vinden op de St Joseph’s RC Primary in Middlesbrough. Directrice, en tevens de bedenker van het bord, Liz King vindt dat ouders met hun kinderen moeten praten aan het eind van een lange schooldag, in plaats van eindeloze WhatsApp-gesprekken en telefoongesprekken te houden. ‘Het is een simpel bord, maar het verspreidt een belangrijk bericht’, vertelt Liz aan een plaatselijke Engelse krant.

LEES OOK: Dit is waarom je je mobiele telefoon maar moeilijk met rust kunt laten

Goed initiatief

‘Het was geen probleem bij de ouders bij ons op school, maar op deze manier proberen we de interactie tussen ouders en kinderen te stimuleren. Op deze manier komen discussies op gang, waar kinderen weer ontzettend veel van kunnen leren.’ Het bord wordt volgens Liz goed ontvangen door de ouders. Zo kreeg ze een reactie van een moeder die zei dat ze het een goed initiatief vond om ouders op deze manier te stimuleren de discussie met hun kind aan te gaan.

12 x waarom je telefoon schadelijker is voor je gezondheid dan je misschien denkt

Reageer op artikel:
Engelse school verbant telefoons: ‘Praat liever met je kind’
Sluiten