Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 2 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Erop uit in de herfst: 10 originele uitjes die je kunt gaan doen

Hoewel het in de herfst ook heerlijk kan zijn om gewoon op de bank te hangen in die lekkere grote trui, terwijl je een film gaat kijken en je volvreet (Famme’s Rachelle doet de hele herfst het liefst niks anders), is het ook de perfecte tijd om erop uit te gaan of thuis een leuke activiteit te ondernemen.

En dan hebben we het niet over pompoenen uithollen of een boswandeling maken (ook leuk), maar over next level originele uitjes die je deze herfst kunt gaan doen:

Op kamelensafari

Ja, echt! En je hoeft niet eens de halve wereld af te reizen, je vindt kamelen namelijk gewoon in Brabant. Kamelenmelkerij Smits is de enige kamelenmelkerij in heel Europa en ze hebben wel honderd kamelen. Je kunt er een kijkje nemen in de kamelenstal én de kamelen aaien, voeren en knuffelen! Wie durft kan ook nog op een kameel zitten of kun je kamelenmelk proeven. Na afloop worden er pannenkoeken gebakken en gegeten, gemaakt met kamelenmelk!

Koken met seizoensgroenten

Je kunt het natuurlijk ook dichter bij huis houden en thuis lekker wat ondernemen. Probeer recepten uit en haal je seizoensgroenten op de markt zoals wortelen en pompoen.

Pannenkoeken eten in een sprookje

Bij Pannekoekhuis Hans & Grietje in Zeewolde kun je pannenkoeken eten in sprookjessferen. In de ene kamer staat alles ondersteboven en in de andere kamer beweegt de vloer. Misschien ga je wel aan een magische tafel zitten die beweegt. Als je ineens zeepbellen ziet moet je niet schrikken – de heks heeft dan besloten haar wasje te gaan draaien. Je kunt er niet alleen eten, je kunt er ook veel spellen doen. Via Heksentunnels kun je naar het terras, in de Grote Snoeptoren is een snoepmuseum en je kunt als Hans en Grietje het bos in.

Knutselen

Een gezellig middagje met je kids doorbrengen? Niets leuker dan samen creatieve kunstwerken in elkaar flansen. Inspiratie nodig? Misschien staan hier wat ideeën tussen!

Alpaca wandeling

Heerlijk om naar buiten te gaan in de herfst. Wat dacht je van een wandeling met een alpaca? Online kun je bedrijven vinden die wandelingen met alpaca’s aanbieden. Maar we hebben nog iets leukers gevonden: wat dacht je van een high tea mét alpaca’s? Ze komen letterlijk bij je aan tafel terwijl jij lekker aan het genieten bent met je vriendinnen of familie.

Japanse Tuin in Den Haag

Nu het weer herfst is betekent het je weer een zeldzame herfstwandeling kunt doen in de Japanse Tuin in Den Haag! Je vindt er exotische planten en bloemen, rode bruggetjes en vijvers: je waant je echt even in Japan. De wandelingen in de Japanse Tuin zijn zeldzaam omdat de planten en bomen erg gevoelig zijn, daarom is de Tuin niet altijd open en mogen bezoekers maar een paar weken per jaar naar binnen. Van 13 tot en met 28 oktober kun je de Japanse Tuin bezoeken van 10:00 tot 16:00.

Spelletjes avond

Wat is er leuker dan een avond vol spelletjes en gezelligheid? Of het nou met je vrienden of met je familie is, spelletjes doen het altijd goed. Misschien slim om even te checken of je wel de juiste regels hanteert, deze spelletjes spelen we namelijk al een hele tijd verkeerd. Op de redactie van Famme is het spel ‘halli galli’ een hit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme