Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 10 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 essentials zijn onmisbaar als je een dagje weg gaat met je peuter

Een dagje weg met het hele gezin kán voelen als een hele volksverhuizing. Maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Wij zetten een paar onmisbare essentials onder elkaar zodat jij onbezorgd op pad kunt gaan met de kids.

Heb jij een leuk dagje weg op de planning staan met je gezin? Geen stress, als je deze checklist kunt afvinken weet je zeker dat je van alle gemakken bent voorzien (en je kids ook).

1. Bedenk een geschikt uitje

Peuters willen tijdens een dagje weg veel zien en doen. In de wagen rondrijden is prima, maar zodra je even stil staat zal je peuter al snel aangeven dat -ie eruit wil.

Zorg er dan ook voor dat je een uitje kiest waarbij je kleine veel kan spelen en rondlopen. Speeltuinen, parken en dierentuinen zijn wellicht een beter idee dan musea. Want oh nee, raak dat dure schilderij maar even niet aan schatje. Hier vind je een overzicht van de leukste uitjes met kinderen.

2. Tussendoortjes

Iets te eten is onmisbaar als je een dagje op pad gaat met kids. Relaxed op pad gaan willen we allemaal, dus neem ook genoeg tussendoortjes mee voor de hele dag. Het kan voor kids een behoorlijke opgave zijn om een hele dag rustig te blijven. Las daarom voldoende eet-breaks in.

Knijpzakjes zijn het perfecte tussendoortje voor ieder uitje, of je nou even naar het park gaat of je hebt een lange autorit voor de boeg. Knijpzakjes passen altijd wel in je tas én kleintjes zijn er dol op. De knijpzakjes van NaturNes Bio zijn biologische zuivelhapjes en verkrijgbaar in de smaken banaan, bosbes & granen en appel & granen. Niet alleen makkelijk maar ook nog eens lekker.

3. Polaroid camera

Eerlijk, geen vereiste. Wel heel erg leuk. Dat lieve snoetje van jouw zoon of dochter wil je het liefst elke seconde vastleggen. Hoe leuk is het als je een polaroidcamera meeneemt als jullie een dagje op pad zijn. Maak met het gezin polaroidfoto’s die jullie later op een mooi plekje in huis kunnen ophangen. Je kunt de foto’s zelfs nog versieren op een regenachtige dag zodat de herinnering aan jullie uitje levendig blijft. Schattig!

4. Ongelukje? Zo opgelost!

Een extra setje kleren en/of snoeten- en billendoekjes zijn essentieel voor een dagje weg. Het kan natuurlijk gebeuren dat er iemand vies wordt – of dat nou bij het spelen gebeurt, tijdens het eten of het gevolg is van een iets te lang uitgesteld bezoekje aan het toilet. Door een extra setje kleding en snoeten- en billendoekjes mee te nemen is een ongelukje in ieder geval snel verholpen.

5. Zonnebrandcrème

Want je weet maar nooit wanneer de zon gaat schijnen en het is echt belangrijk dat je de huid van jouw kleintje goed insmeert. Zelfs in de schaduw is het belangrijk om te smeren met SPF. Zorg er daarom voor dat je altijd een (mini)flesje zonnebrandcrème meeneemt als jullie een dagje op pad gaan.

6. Ollie de olifant

Om onnodig drama en dikke tranen te voorkomen is het toch wel fijn als hun favoriete knuffel meegaat. Of dat nou Ollie de olifant is of een andere teddybeer. Het geeft sommige kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Heerlijk toch?

Als je het bovenstaande lijst hebt kunnen afvinken, weet je zeker dat jij klaar bent voor een dagje uit met de kids. Heel veel plezier!

In samenwerking met NESTLÉ

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme