Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 5 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Dít is de wetenschappelijke reden waarom de eerste maaltijd na de bevalling fan-tas-tisch smaakt

Er zijn heel wat vrouwen die hun vent nog geen uur na de bevalling op pad sturen voor een broodje carpaccio of een heerlijke vette burger. Sterker nog: ze noemen het vaak een van de lekkerste maaltijden ooit en dat kan goed kloppen.

Er is namelijk een wetenschappelijke reden waarom vrouwen de maaltijd na hun bevalling fan-tas-tisch vinden smaken.

Eten na bevalling: het allerlekkerste

Een bevalling is zwaar, dat weet iedere moeder. Een kind op de wereld zetten is een stressvolle activiteit en dus maakt ons lichaam een grote dosis cortisol aan. En dat hormoon is nou precies waarom die maaltijd na de bevalling zo lekker smaakt. We leggen het uit.

Wanneer er cortisol vrijkomt, gaat je lichaam ook sneller koolhydraten en vetten verteren en verwerken. Dat doet je lijf zodat je genoeg energie hebt om de intensieve activiteit – in dit geval bevallen – langer vol te houden. En dat verteren en verwerken van voedsel zorgt dan weer voor honger en het snakken naar vet en koolhydraten. Niet gek dus dat die maaltijd ontzettend lekker smaakt na je bevalling. Een kind op de wereld zetten is voor veel vrouwen namelijk het zwaarste wat hun lichaam ooit heeft meegemaakt en dus is dat broodje carpaccio of die vette burger meer dan verdiend.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dít is de wetenschappelijke reden waarom de eerste maaltijd na de bevalling fan-tas-tisch smaakt
Sluiten