florine duif
florine duif Kids 28 sep 2016

Even een verslikmomentje: zo ziet de baby van Nirvana’s befaamde albumhoes er nu uit

Sommige albumhoezen ken je uit duizenden, of je nu fan bent of niet. Zeggen wij ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ dan zie jij het album haarscherp voor je. Zelfde geldt voor Nirvana’s ‘Nevermind’ uit 1991. Je weet wel, die met de baby onderwater reikend naar een dollar-biljet. Natuurlijk ongelooflijk stoer als je als baby op zo’n cover staat, maar hoe ziet de man (dat was toen al overduidelijk) er vandaag de dag uit?

LEES OOK: Mogen we even? De knapste mannen van de Olympische Spelen.

Het gaat hier om Spencer Elden en is inmiddels 25 jaar oud. Een kwart eeuw om precies te zijn en dat is volgens Spencer genoeg reden om gewoon nog een keer zo’n zelfde fotoshoot te doen. In eerste instantie wilde Spencer de cover precies nabootsen, maar fotograaf John Chapple heeft ‘m een broek aangepraat. Toch jammer. Of nou ja, in zoverre dat het dan niet helemaal op het origineel lijkt.

Grappig feit: Chapple heeft Elden 200 dollar gegeven, precies het bedrag wat de ouders van Elden toentertijd ontvingen voor de shoot. Niet heel veel geld, als je bedenkt dat dit album zo bijzonder populair is geworden. Ach, het gaat meer om de eer natuurlijk.

LEES OOK: Date komt alwéér niet opdagen, en dus doet deze single moeder dít.

BoredPanda

Reageer op artikel:
Even een verslikmomentje: zo ziet de baby van Nirvana’s befaamde albumhoes er nu uit
Sluiten