Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 9 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Ex-kankerpatiënt ontwerpt de perfecte kaartjes voor zieken

Als je ooit kanker krijgt, zoals ik een paar jaar geleden, dan kom je er pas achter hoevéél mensen daar niet mee om kunnen gaan. Een beste vriend liet pas na een máánd van zich horen en sommige vrienden zag ik in dat halfjaar niet. Ik snap het ook wel: het is lastig. Want wat moet je nou zeggen?

Nou, iets! Dat is altijd beter dan niets. Kunstenares Emily McDowell kreeg ook kanker en vooral de eenzaamheid maakte haar kapot tijdens haar ziektebed. Veel mensen wisten niet wat ze moesten zeggen en durfden daarom niet langs te komen. Terwijl gewoon even praten over iets anders dan ziek zijn genoeg is.

Om andere patiënten te inspireren door te gaan, ontwierp Emily een serie kaarten. Ze heeft zelf de ziekte overleefd en wil haar spirit doorgeven aan andere mensen met een ernstige ziekte. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander wat je op zo’n moment wel en niet wilt horen. Daardoor zijn het stuk voor stuk liefdevolle kaartjes om een ernstig ziek iemand te laten weten dat hij/zij niet alleen is.

Ik denk dat als ík een van Emily’s kaarten had gekregen, ik had moeten janken van het lachen om hem vervolgens in een lijstje aan de muur te hangen. Ze slaan de spijker op zijn kop!

Hoe stoer? Dit is Hannah (5), heeft kanker en legt uit hoe hier mee om te gaan >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ex-kankerpatiënt ontwerpt de perfecte kaartjes voor zieken
Sluiten