Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 1 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Excuse me? Dit zijn de lulligste opmerkingen die jullie deze week met ons deelden

Het is weer dinsdag, tijd voor de lulligste, gemeenste en meest opvallende uitspraken die jullie te horen kregen. Jullie blijven ons verbazen. Zachtjes lachen mag, een lullige opmerking die jij te horen kreeg onder de bijbehorende Facebook-post achterlaten zeker.

Minder moeite toen ‘ie er in ging

Norma: ‘Ik had ook zo’n tactische verloskundige. Ik had al ruim 36 uur weeën. Wat ze toen tegen me zei? ‘Ja, toen het er in ging had je er minder moeite mee, he?’ Leuk detail: tien minuten later moest ik spugen, en zij stond precies in the line of fire. Ha.’

Wie ligt er ook al weer te bevallen?

Sarah: ‘Mijn gynaecoloog zei tijdens een van mijn persweeën ‘even doorzetten, ehm, eeh, hoe heet ze ook al weer?’

‘Luxeprobleem’

Manou: ‘Toen ik na een heftige bevalling veel hechtingen rijker was, lukte het niet om te poepen. Ik had enorme buikpijn en de hele handel drukte op de hechtingen. De huisarts was niet onder de indruk en noemde het een ‘luxeprobleem’. Ik ben nog pissig op die oude zak. Hij heeft duidelijk nog nooit hoeven poepen terwijl zijn hele onderkant in gort lag.’

Bijzondere beeldspraak

Heleen: ‘Toen ik hoogzwanger van mijn eerste bij mijn tante op bezoek was, kregen we het over baby’s en bevallingen. ‘Ach, een bevalling voelt alsof je door een muur heen moet waar je eigenlijk niet doorheen kan,’ vertelde ze me doodleuk. Tja, en bedankt.’

‘Die grote baby’

Marije: ‘Onze oudste was een vrij grote baby (4970 gram, 56 cm). Op de gang hoorde ik verpleegkundigen over onze baby praten als ‘die grote baby’. Dat wil je op dat moment echt niet horen!

(Niet) Opvallen

Mariska: ‘Ik ging samen shoppen met mijn zus. Een kledingverkoopster kwam naar mij toe met een buikband. ‘Kijk, dan valt je buit zo mooi op!’ zei ze nog. Ehm, ik ben drie maanden geleden bevallen en zoek juist iets waardoor mijn buik niet zo opvalt…’

Verloskundige from hell

Tamara: ‘Mijn eerste zwangerschap verliep goed, ondanks dat ik soms moest braken. In week 36 belde ik met de verloskundige omdat ik het kindje niet meer goed voelde. Zij vertelde mij dat ze me niet meer kon helpen, en dat de verantwoordelijkheid nu bij de gynaecoloog lag. Een week later beviel ik van mijn zoon. Hij werd echter meteen bij mij weggehaald. Later werd mij verteld dat ze geprobeerd hadden om hem te reanimeren, maar dat hij dood geboren was. De volgende ochtend zei de verloskundige ‘tja, als je ons gebeld had, had je nu je levende zoon in je armen gehad.’

Anticonceptie

Renske: ‘Mijn zoon was bijna acht toen ik beviel van mijn dochtertje. Een paar weken later ging ik mijn anticonceptie ophalen bij de apotheek. Ik had toen zowel mijn zoon als mijn dochtertje bij me. De dame achter de balie keek me aan. ‘Ja, verstandig dat u er nu al weer mee begint. Je zit tenslotte niet op nog een ongelukje te wachten.’

Striae

Susan: ‘Onze kraamverzorgster had een cursus, dus ik had op de tweede dag een invaller. ‘Zo, jij hebt veel striae!’ zei ze tegen mij. ‘Da’s ook niet mooi, dat gaat nooit meer weg.’

De uitspraken van vorige week terug lezen? Je vindt ze hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Excuse me? Dit zijn de lulligste opmerkingen die jullie deze week met ons deelden
Sluiten