Yes: dit is het beste excuus om vanaf nu meer chocolade te eten

Goed nieuws voor alle chocoladelovers in ons midden: we hebben de perfecte reden gevonden om vaker naar een reep te grijpen. Er zit namelijk veel magnesium in chocolade, wat ervoor zorgt dat je bloeddruk aanzienlijk zakt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het World Journal of Cardiovascular Diseases.

Zeg nou zelf, elke reden om meer chocolade te eten is er één, dus het is zonde om daar geen gebruik van te maken. In een reep pure chocolade van honderd gram zit 146 milligram magnesium, een stofje dat helpt je bloeddruk omlaag te brengen. Daarnaast is magnesium ook goed voor je bloedsomloop.

Eetdagboek

Het onderzoek is gedaan door wetenschappers van de universiteit van Hertfordshire, en onderzochten 25 mensen met een hogere bloeddruk dan gemiddeld en 21 mensen met een gemiddelde bloeddruk. Voor het onderzoek moesten de deelnemers heel secuur een eetdagboek bijhouden, zodat de wetenschappers een duidelijk beeld kregen van de hoeveelheid magnesium die zij op een dag binnen krijgen.

LEES OOK: Van pure chocolade slaap je als een roosje

Weinig magnesium

Het bleek dat de mensen die een hoge bloeddruk hadden, opvallend weinig voedingsmiddelen eten waar veel magnesium inzit. Waaronder dus chocolade. Vooral de oudere deelnemers aan het onderzoek kregen erg weinig magnesium binnen. De gemiddelde hoeveelheid magnesium die een mens dagelijks binnen moet krijgen ligt tussen de 270 en 300 milligram.

Naast pure en melkchocolade zit er ook een grote hoeveelheid magnesium in Braziliaanse noten (376mg per 100g), amandelen (268mg per 100g), spinazie (79mg per 100g) en bananen (27mg per 100g).

In Nederland

In Nederland heeft gemiddeld 31,4% van de Nederlanders van 30 tot en met 70 jaar een hogere bloeddruk (hypertensie) dan normaal. Dat wil zeggen dat zij een bloeddruk hebben waarvan de bovendruk (systole) ≥ 140 mmHg is en/of de onderdruk (diastole) ≥ 90 mmHg en/of dat ze bloeddrukverlagende medicijnen gebruiken. Veel hartziekten kunnen worden voorkomen als een hoge bloeddruk in een vroeg stadium ontdekt en behandeld wordt.

Ben jij een chocolade addict? Daar kun je dus blijkbaar helemaal niks aan doen

Daily Mail

Reageer op artikel:
Yes: dit is het beste excuus om vanaf nu meer chocolade te eten
Sluiten